Burun ameliyatı sonrası burun içi ne zaman iyileşir?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatı sonrası burun içi ne zaman iyileşir?
  2. Burun ameliyatı sonrası masaj ne sıklıkla yapılır?
  3. Ameliyattan sonra burun tıkanıklığı ne zaman geçer?
  4. Ameliyat sonrası masaj nasıl yapılır?

Burun ameliyatı sonrası burun içi ne zaman iyileşir?

Burun ameliyatları sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ilk aylarda iyileşme biraz daha hızlı olmakla birlikte iyileşmenin tamamlanması 6 ayla 1 yılı bulabilir. Değişiklikler ilk 6 ayda yüzde 60-70 oranında gerçekleşir. Ödem azalır, şişlikler azalır.

Burun ameliyatı sonrası masaj ne sıklıkla yapılır?

Ameliyat sonrası masaj yapılmazsa? Unutmayın burun ameliyatında bizler kemikleri ve kıkırdakları yeniden şekillendiriyoruz. Bu iyileşme sürecinde burnu şekil verilebilen bir hamura benzetmek yanlış olmaz. Bu yüzden ilk 1 ay masaj çok önemlidir.

Ameliyattan sonra burun tıkanıklığı ne zaman geçer?

Ameliyattan sonraki ilk 3 ay zaman zaman burnunuzda tıkanıklık ve nefes alma problemi olur. Burun içinde kuruluk, sabah kalktığınız zaman şiş ve burun ucunun hissiz olması gibi sorunlar görülebilir. Telaşlanılacak bir durum yoktur bu şikayetleriniz zamanla geçecektir.

Ameliyat sonrası masaj nasıl yapılır?

Yüz bölgesinde iki tarafa birden, alt göz kapaklarında alt tarafa parmakların konması ve yüz cildinden aşağıya doğru boyun köprücük kemiğine kadar inen bir sıvazlanmayla yapılan masajın, ameliyat sonrasında meydana gelen ödem ve şişliklerin inmesi için faydalı olduğu düşünülmektedir.