ÖTA belgesi nasil alınır?

İçindekiler:

  1. ÖTA belgesi nasil alınır?
  2. Hurda belgesi nasıl alınır?
  3. Lastik ömrünün bittiği nasıl anlaşılır?
  4. Eski lastik nasıl anlaşılır?
  5. Hurdacı lastik alır mı?
  6. Ikinci el lastikte nelere dikkat edilmeli?

ÖTA belgesi nasil alınır?

Ömrünü tamamlamış aracınızı hurdaya ayırmak için kayıttan düşme ve bertaraf formu almak zorundasınız. Bu belgeyi çevre ve şehircilik bakanlığı onaylı lisanslı firmalardan almanız gerekmektedir. Araçlarınızı hurdaya çıkarmak istiyorsanız bizi aramanız yeterli.

Hurda belgesi nasıl alınır?

Araç sahibi veya kanuni temsilcisinin herhangi bir trafik tescil şube/bürosuna müracaatı. Hurda dilekçesi (hurdaya ayrılan araç onarımla yenilense bile yeniden tescil ettirmemek üzere). Dilekçe (Hemen aşağıda yer almaktadır.) Eski tescil ve trafik belgeleri ile plakaları.

Lastik ömrünün bittiği nasıl anlaşılır?

Lastiğinizdeki çukurlara diklemesine yerleştirin. 1 lira veya 50 kuruşun dışındaki altın renkli kaplama 3-4 milimetre civarındadır. Eğer ki paranın dışındaki bu altın halkayı görebiliyorsanız lastiğinizin değişim zamanı gelmiştir.

Eski lastik nasıl anlaşılır?

Henüz yeniyken lastiklerinizin diş derinliği en yüksek seviyededir ancak kilometreler kat edildikçe bu derinlik giderek azalır. Dolayısıyla lastik sırtı, hamur koruma katmanı seviyesine (aşınma göstergesi) ulaştığında lastiğin değiştirilmesi gerekir.

Hurdacı lastik alır mı?

Araçlarınızda yer alan ve değişim yaptıktan sonra kullanmadığınız lastiklerin alım işlemi yasal çerçeve içerisinde gerçekleştirilmektedir. Alınan hurda lastikler geri dönüşümde kullanılır ve ekonomiye kazandırılır. Fabrikalarda kullanılmayan hurda lastikler uzman personel tarafından profesyonel bir şekilde alınır.

Ikinci el lastikte nelere dikkat edilmeli?

2.el lastik alırken yıpranma durumuna dikkat edilmelidir, Bazen lastik ne kadar yeni üretim olsa da diş derinliği fazla olsa da lastik te yarılma, patlama sonucu tamir görmüş olabilir. Lastiğin yanak kısmında olan eskimelere ve yapılan işlemlere dikkat edilmeli hatta bu tür lastikler tercih edilmemelidir.