Hangi namazın kazasi kilinir?

İçindekiler:

  1. Hangi namazın kazasi kilinir?
  2. Hangi vakitlerin ardından kaza namazı kılınmaz?
  3. Hangi namazlar ne zaman kaza edilir?
  4. Geçmişte kılınmayan namazlar nasıl kılınır?
  5. Kaçırdığımız namazı nasıl kılarız?
  6. Akşam namazı kazaya kalırsa nasıl kılınır?

Hangi namazın kazasi kilinir?

Beş vakit namazın farzı ve vitir namazı kaza edilir. Kazaya kalan sabah namazı, o günün öğle vaktinden önce kaza edilecekse sünneti de kaza edilir. Ayrıca öğle namazının dört rekâtlık ilk sünneti de vakit çıkmadıkça öğlenin farzından sonra kılınır.

Hangi vakitlerin ardından kaza namazı kılınmaz?

a) Sabah namazının sünneti hariç olmak üzere imsak vakti girdikten sonra, güneş doğuncaya kadar olan sürede, b) İkindi namazını kıldıktan sonra güneş batıncaya kadar olan sürede, c) Akşam namazı vakti girdiğinde farz kılınmadan önce, d) Cuma günü hatibin minbere çıkmasından sonra (Merğînânî, el-Hidâye, I, 269-271).

Hangi namazlar ne zaman kaza edilir?

Günümüzde kaza namazı kılmak amacı ile belirli bir zaman bulunmaz. Kerahat vakitlerinin dışında, vakti kaçırılan herhangi bir namaz, gün içerisinde ve ya daha sonra da kaza edilebilir. Öğle namazını kaçıran bir kişi kazasını yatsı namazının hemen peşine yapabilir.

Geçmişte kılınmayan namazlar nasıl kılınır?

Bu durumda yine kaza namazı kılmak mümkündür. Niyet edilirken "Niyet ettim Allah rızası için kazaya kalan son vakit namazı kılmaya" denilebilir. Veya daha önceki zamanlara ait kazalar kılınacak ise, "Niyet ettim Allah rızası için vaktinde kılamadığım namazların kazasını kılmaya" denilir.

Kaçırdığımız namazı nasıl kılarız?

Kaza namazı kılarken vakit namazı kılar gibi abdest alınıp hazırlık yapılır ve kıbleye yönelip 'Niyet ettim Allah rızası için vaktinde kılmadığım sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı (hangi vakit namazı kılınmadıysa o vakte niyet edilir) namazının kazasını kılmaya' şeklinde niyet edilir ve namaza durulur.

Akşam namazı kazaya kalırsa nasıl kılınır?

- Akşam namazının farzının kazasında '' Niyet ettim Allah rızası için vaktinde kılamadığım son akşam namazını kılmaya'' şeklinde de niyet edilebilir. - Daha sonra 3 rekat akşam namazının farzının kazası kılınır. - Namazın kılınış şekli de aynı akşam namazı farzı gibi olmaktadır.