Limonlu Kek Glazürü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Limonlu Kek Glazürü nasıl yapılır?
  2. Glazür karışımı nasıl yapılır?
  3. Sade Kek Karışımı Nasıl Yapılır?
  4. Dr Oetker limonlu şeker ne işe yarar?
  5. Glazür ne zaman kullanılır?
  6. Kakaolu kek Karışımı Nasıl Yapılır?

Limonlu Kek Glazürü nasıl yapılır?

Glazürlü Limonlu Kek Tarifi Yapılışı Bir cezvede margarini eritelim 4 kaşık şeker limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip glazürü pişirelim. Pişip soğuyan kekimizin üzerine servis yapmadan dökelim. Not: Glazürü en son kek soğuyunca yapın çünkü çabuk donduğu için kekin üstüne dökmesi zor oluyor.

Glazür karışımı nasıl yapılır?

Glazür:2-3 yemek kaşığı kaynar suyu bir kaba alın.Margarini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.Üzerine glazür karışımını boşaltın ve iyice karıştırın.Bekletmeden kekin üzerine yayın. glazür donuncaya kadar bekletip dilimleyerek servis yapın. Buğday ve süt ürünü içerir. DR.OETKER GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.

Sade Kek Karışımı Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ, şekerli vanilin, portakal veya limon kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ilave edip önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Kalıba dökün ve pişirin. Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın.

Dr Oetker limonlu şeker ne işe yarar?

Kullanımı:Kek,pasta,kurabiye,tart,sütlü tatlı,krema,parfe ve içeceklerin lezzetlendirilmesinde kullanılır. *Fırın ürünlerinde:250-300 g un ile hazırlanan kurabiye ve 250-350 g un ile hazırlanan kek,pasta,tart için 1 poşet limonlu şeker doğrudan una eklenerek kullanılır.

Glazür ne zaman kullanılır?

Glazür Nedir? Glazür, pasta ve kurabiyelerde kullanılan bir çeşit kremadır diyebiliriz. Glazür akışkan yapıdadır ve sürüldükten sonra kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra sertleşerek sabit bir şekil alır ve o şekilde saklanabilir.

Kakaolu kek Karışımı Nasıl Yapılır?

Fırını belirtilen derece ayarlayın. Un Karışımını bir çırpma kabına alıp üzerine yumurta,margarin ve sütü ilave edin.Mikserçırpıcu uçlarıyla ile 3 dk çırpın. Hamurun2/3'ünü hazırladığınız kek kalıbına alın. Kalan hamra kakao karışımını ve 1 yemek kaşığı suyu ilave edip ikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dk daha çırpın.