Inşaatta Kot 3 ne demek?

İçindekiler:

  1. Inşaatta Kot 3 ne demek?
  2. Inşaat kot ne demek?
  3. Binalarda kot 3 nedir?
  4. Yüksek kat ne demek?
  5. Zemin kat yüksekliği nedir?
  6. Binalarda kat nasıl sayılır?
  7. Kot 3 kat ne demek?

Inşaatta Kot 3 ne demek?

Apartmanda kot 1 daire; zemin katından aşağıdaki ilk daireye deniyor. Kot-2, kot-3 gibi daireler ise daha da aşağıda olan daireler olarak karşımıza çıkıyor.

Inşaat kot ne demek?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor.

Binalarda kot 3 nedir?

Girişin altında yer alan daireler kot altı daire olarak isimlendirilir. ... Yani 2 kot altı daire girişin 2 kat altında yer alan daireyi ifade ederken 3 kot altı daire de girişin 3 kat altındaki daireyi ifade etmektedir.

Yüksek kat ne demek?

Bir binanın bir katının, döşemenin üzerinden, bir üstteki katın döşemesinin üzerine kadar olan uzaklığa kat yüksekliği adı verilir. Kat yüksekliği hesabında binanın tavan kalınlığı da dahil edilir.

Zemin kat yüksekliği nedir?

Kat yüksekliği; bir binanın bir katındaki döşemesinin üzerinden, bir üstteki katın döşemesinin üzerine kadar olan mesafeyi ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. ... Bitişik ve blok nizam yapıların dışındaki yapıların zemin katları için kat yüksekliği en fazla 4 metre, diğer katlar için ise 3 metre olabilir.

Binalarda kat nasıl sayılır?

Kat adetleri binanın kot aldığı noktaya göre hesaplanır. Ancak artan kat yüksekliğinden faydalanılmak suretiyle binanın hiç bir cephesinde bodrum katlar hariç kat sayısı artırılamaz.

Kot 3 kat ne demek?

Girişin hemen altında yer alan daire kot altı daire olarak isimlendirilirken daire sayısı aşağıya indikçe kot sayısı da buna paralel olarak artar. Yani 2 kot altı daire girişin 2 kat altında yer alan daireyi ifade ederken 3 kot altı daire de girişin 3 kat altındaki daireyi ifade etmektedir.