Rölanti nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Rölanti nedir TDK?
  2. Rölanti ayarı ne demek?
  3. Rölantide Sonuç ne demek?
  4. Araba rolantide kaç devirde olmalı?
  5. Rölanti motoru bozulursa ne olur?

Rölanti nedir TDK?

Fransızcadan dilimize geçen rölanti kelimesini TDK, motorlu araçlarda motorun en az yakıtla çalışma ayarının sağlanması olarak ifade etmektedir. Rölanti de çalışma demek bir ayarda çalışma demektir. Yani motorun devir hızında alçalma ve artma bulunmamaktadır. Stabil olarak genelde kısık ayarda çalışmaktadır.

Rölanti ayarı ne demek?

Aracın çalışabileceği minimum devir sayısına rölanti denir. Rölanti devri ayarsız olur ise motor kendini stop eder. Rölanti devrinin ayarı yüksek olursa yakıt fazla sarf edilir. ... Minimum yakıt tüketeceği devirler ve kullanıcının ne kadar sarsıntısız kullanacağı devirler belirlenir buna ideal rölanti devri denir.

Rölantide Sonuç ne demek?

Rölanti kelimesi Türk Dil Kurumuna Fransızca ralenti kelimesinden geçmiştir. Tanım olarak ise motor çalışır halde aracın hareketsiz durumda olması demektir. ... Bunun nedeni ise pistonların yanma sonucu değil aracın hareketi sonucu boşta hareket etmesindendir.

Araba rolantide kaç devirde olmalı?

Bir aracın rölantide olması araçta kullanılan motor tipine ve markasına göre değişmekte olup, genelde motor devrinin 5 devir/dakika arasında olmasıdır.

Rölanti motoru bozulursa ne olur?

Rölanti motoru arızası durumunda hava kaynağı yetersiz kalabilmektedir. Hava kaynağı tam olarak alınamaması rölanti motorunu tıkar ve araç stop eder. ... Bu nedenle araçta oluşabilecek herhangi bir rölanti motoru arızası durumunda araç elektrik kaynaklı bir donanım çalıştırılması ile birlikte stop edebilir.