Itfa edilmesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Itfa edilmesi ne demek?
  2. Itfa ne demek TDK?
  3. Zorunlu itfa nedir?
  4. Sabit itfa ne demek?
  5. Erken itfa ne demek?
  6. Itfa bedeli ne demek?
  7. Kredi itfa planı nedir?
  8. IFA ne anlama gelir?
  9. Borcun amortismanı ne demek?
  10. Itfa süresi kaç yıldır?
  11. IFA ne demek fıkıh?
  12. Borç kim tarafından ifa edilmelidir?

Itfa edilmesi ne demek?

İtfa borçlanma senetlerinin ihracında belirlenen vade tarihinde işlemiş faizi ve anaparasının birlikte geri ödenmesidir. Örneğin itfası gelen senet, 100 liraya alındı ve 10 lira da vade sonu faizi var ise, itfası geldiğinde 110 lira olarak ödenir.

Itfa ne demek TDK?

1) söndürmek; 2) tic. ödemek, sönümlemek; 3) fiz. sönümlemek.

Zorunlu itfa nedir?

Borcun vadesinde ya da vadesinden önce ödenmesi, bir başka deyişle itfası, amortismanıdır. ... İtfanın, borç sözleşmesinde belirtilen tarih ve şartlara uygun olarak yapılması, borç sözleşmesinden doğan zorunluluktur ve buna zorunlu itfa denir.

Sabit itfa ne demek?

Sabit getirili mankul kıymetin vade bitiminde anapara ve varsa kupon faizinin ihraççı tarafından sabit getirili mankul kıymatin sahibine ödenmesidir.

Erken itfa ne demek?

Bir borcun işlemiş faizi ile birlikte anaparasının vadesinden önce geri ödenmesidir.

Itfa bedeli ne demek?

Tebliğe göre itfa bedeli anlamı şu şekilde açıklanıyor. Banka garantili ihraçlarda gayrimenkul sertifikalarının ihraç değerinden aşağı olmamak kaydıyla proje bitiş tarihinde hesaplanan alan birimi satış fiyatına göre belirlenen gayrimenkul sertifikası fiyatını ifade ediyor.

Kredi itfa planı nedir?

Sabit getirili mankul kıymetin vade bitiminde anapara ve varsa kupon faizinin ihraççı tarafından sabit getirili mankul kıymatin sahibine ödenmesidir.

IFA ne anlama gelir?

İfa kelimesinin TDK anlamı da; bir işi yerine getirmek, herhangi bir işi yapmak anlamlarına gelir. İfa Etmek Tanımı: İfa etmenin kelime anlamı; borç ödemek, herhangi bir görevi yerine getirmek, emir ve buyruk yapmak olarak ifade edilir.

Borcun amortismanı ne demek?

Devlet borçlarının anaparasının azaltılması amacıyla ödenmesine, devlet borçlarının amortismanı denilmektedir.

Itfa süresi kaç yıldır?

Yine aynı şekilde, edinilen hakkın eğer yararlanma süresi kesin olarak tespit edilemiyorsa, 333 sıra numaralı VUKGT'ne göre söz konusu hak 15 yıl içinde itfa edilecektir.

IFA ne demek fıkıh?

İfa. Borcun konusu olan edimin yerine getirilmesi demek olan ifada aslolan, borcun bizzat borçlu tarafından yerine getirilmesidir. Bununla birlikte onun vekili, velisi, kefili veya diğer bir şahıs tarafından yerine getirilmesi de ifa sayılır.

Borç kim tarafından ifa edilmelidir?

Borçlunun edimi üçüncü kişiye ifa etmek konusunda yükümlülük altına girmesi sözleşmeden, alacaklının talimatından, mahkeme kararından veya kanundan kaynaklanır. Sözleşmenin tarafları edimin üçüncü kişiye ifa edileceğini kararlaştırmış ise, borçlu alacaklı yerine üçüncü kişiye ifada bulunmalıdır.