Konsey ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Konsey ne demek TDK?
  2. Konsiyi ne demek?
  3. Hastanede Konsey ne demek?
  4. Konsinye sevk nedir?
  5. Hastane konseyinde kimler bulunur?
  6. Hastane konseyine kimler katılır?

Konsey ne demek TDK?

a. 1. Yönetim görevi yüklenmiş kimselerden oluşan topluluk. 2. Bazı sorunları görüşüp tartışmak için toplanan meclis: Millî Güvenlik Konseyi.

Konsiyi ne demek?

Konsinye işlemi bir işletmenin daha önceden tespit edilen bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak üzere diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye denmektedir.

Hastanede Konsey ne demek?

Tıbbi Konsey: Belirli bir hasta grubunun tanı ve tedavi sürecinde gereksinim duyulan işbirliğini sağlamak üzere ilgili anabilim/bilim dalı temsilcilerinden oluşan, hasta ile ilgili bilgilenme, tartışma ve karar verme süreçlerinin yaşandığı, periyodik olarak ayda en az 1 (bir) kez toplanan kurulu ifade eder.

Konsinye sevk nedir?

Konsinye kavramı bir malın mülkiyet devri yapılmaksızın başka bir kişiye satılması amacıyla gönderilmesi olarak tanımlanabilir. ... Konsinye malların gönderilmesi aşamasında sevk irsaliyesi düzenlenecek ancak bu irsaliyenin üzerine malların konsinye olarak gönderildiği belirtilecektir.

Hastane konseyinde kimler bulunur?

I – Hastane Konseyi : Madde 20 – Yataklı tedavi kurumlarında baştabibin başkanlığı altında bütün servis, laboratuvar şef veya uzmanları, hastane müdürü ve başhemşirenin katılması ile bir konsey kurulur.

Hastane konseyine kimler katılır?

Madde 20 – Yataklı tedavi kurumlarında baştabibin başkanlığı altında bütün servis, laboratuvar şef veya uzmanları, hastane müdürü ve başhemşirenin katılması ile bir konsey kurulur. Konsey salt çoğunlukla yılda en az 4 defa toplanır.