Diva kelimesinin anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Diva kelimesinin anlami nedir?
  2. Lil in anlamı ne?
  3. Ihtiva etmek ne demek?
  4. Diva kime denir?
  5. Afrodit ne anlama geliyor?
  6. Tropikal Kelime anlamı ne demek?
  7. Italyanca Diva ne demek?
  8. Halil diye isim olur mu?

Diva kelimesinin anlami nedir?

Diva TDK Sözlük Anlamı Nedir? Detaylı anlamı ile TDK üzerinden bakıldığı vakit diva sözcüğü; Tiyatro, müzik, sinema, bale ve dans gibi sanatlara yıllarını vermiş, alanında usta olmuş tanınmış kadın sanatçılar için kullanılan bir unvandır.

Lil in anlamı ne?

Halil ismi Arapçadan dilimize girmiş bir kelimedir. Arapça kökenli Halil isminin anlamı sadık, samimi dost anlamı taşımaktadır. Bunun dışında Halil ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Halil isminin dini yönden Allah'ın ismi anlamı taşımaktadır.

Ihtiva etmek ne demek?

Ihtiva vermek ne demek? İçine alma, içinde bulundurma, içerme. İçinde bulundurmak, içine almak, havi olmak, şamil olmak. Bir şeyi toplamak ve korumak.

Diva kime denir?

Bir diva, başta operada olmak üzere tiyatro, sinema ve popüler müzikte üstün yeteneklere sahip tanınmış kadın sanatçıdır. Diva anlam olarak prima donna ile benzer özellikler taşımaktadır. İtalyancada kadın tanrı anlamına gelen diva, çoğul hâlde dive olarak kullanılır.

Afrodit ne anlama geliyor?

Afrodit (Yunanca: Ἀφροδίτη), Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası. Roma mitolojisindeki ismi Venüs, Etrüsk mitolojisindeki ismi Turan'dır. ... Güzelliği, sevgiyi, sevişmeyi simgeleyen tanrıça, çoğu yerde oğlu Eros ile görünmektedir.

Tropikal Kelime anlamı ne demek?

Tropik kelimesi Türkçe'de "1. dönence, 2. Yengeç ve Oğlak dönenceleri arasında kalan sıcak iklim kuşağı" anlamına gelir.

Italyanca Diva ne demek?

Bir diva, başta operada olmak üzere tiyatro, sinema ve popüler müzikte üstün yeteneklere sahip tanınmış kadın sanatçıdır. Diva anlam olarak prima donna ile benzer özellikler taşımaktadır. İtalyancada kadın tanrı anlamına gelen diva, çoğul hâlde dive olarak kullanılır. Sözcük temelinde tanrıça anlamındadır.

Halil diye isim olur mu?

Halil ismi ülkemizde de sık sık kullanılan isimlerden bir tanesidir. İsim Arapçadan gelmektedir. Bu isim erkek çocuklarına konmaktadır.