Donatmak nedir kısaca anlamı?

İçindekiler:

  1. Donatmak nedir kısaca anlamı?
  2. Don atmak nedir?
  3. Taklar anlamı nedir?
  4. Donatır ne demek?
  5. Tek etmek ne demek?
  6. TAK ne demek Mimari?
  7. Geminin donatanı ne demek?
  8. Canına tak etmişti ne demek?
  9. TAK neyin kısaltması?
  10. TAK Osmanlıca ne demek?
  11. Emel Türkçe mi?

Donatmak nedir kısaca anlamı?

donatmak için 4 adet anlam bulundu. Birinin giyimini sağlamak. Göz alıcışeyler kullanarak gösterişli bir duruma getirmek, süslemek. Bir şeyin iş görebilmesi için gereken nesneleri, gereçleri katmak, teçhiz etmek.

Don atmak nedir?

Bir şeyin iş görebilmesi için gereken nesneleri, gereçleri katmak, teçhiz etmek. Sövmek veya azarlamak.

Taklar anlamı nedir?

Taklar ne demek turkce? ulusal bayramlarda ya da önemli bir olayı anmak için düzenlenen şenliklerde, geçit yapılacak caddelere geçici olarak kurulan, yazılar ve çiçeklerle süslenen kemer.

Donatır ne demek?

(1) Donatan, gemisini menfaat sağlamak amacıyla suda kullanan gemi malikine denir. (2) Kendisinin olmayan bir gemiyi menfaat sağlamak amacıyla suda kendi adına bizzat veya kaptan aracılığıyla kullanan kişi, üçüncü kişilerle olan ilişkilerinde donatan sayılır.

Tek etmek ne demek?

Tak Etmek Ne Anlama Gelir? Tak etmek, hem tükenmek hem de artık mevcut durumu sürdürememek ve dayanamamak anlamına gelir.

TAK ne demek Mimari?

Tak (mimarlık), özel günlerde, bayramlarda ve festivallerde, geçit yapılacak caddelere geçici veya sürekli olarak kurulan, günün anlam ve önemine göre yazı, çiçek vb. ile süslenen kemer.

Geminin donatanı ne demek?

Donatan. TTK madde 946 uyarınca "donatan, gemisini deniz ticaretinde kullanan gemi sahibine denir." Buna göre donatan bir ticaret gemisi sahibi olmalı ve bunu kendi adına kazanç amacıyla işletmelidir. ... Geminin hem teknik, hem de ticari idare hakkı devredilirse malik, donatan sıfatını kaybeder.

Canına tak etmişti ne demek?

[1] Dayanamaz duruma gelmek, sabrı kalmamak.

TAK neyin kısaltması?

Kısa adı TAK olan terörist grup kendisini Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak tanımlıyor. TAK Kürtçe Teyrêbazê Azadiya Kurdistan'ın kısaltılmış ismi. TAK NE ZAMAN KURULDU? 1993 yılında kurulan TAK fiili olarak 2004 yılında terörist faaliyetlere başladı.

TAK Osmanlıca ne demek?

tak / tâk / تاک / طاق Bina kemeri. Yarım daire şeklinde kapı ve pencere üstü. Çardak. Kubbe.

Emel Türkçe mi?

Emel, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Bu emele vasıl olmak için bütün gayretimi sarf edeceğim, elimden geleni yapacağım.