Konfederasyon ülkeler hangileri?

İçindekiler:

  1. Konfederasyon ülkeler hangileri?
  2. Federasyon ve konfederasyon farkı nedir?
  3. ABD uniter bir devlet mi?
  4. AB federal midir?

Konfederasyon ülkeler hangileri?

Arjantin, Küba, İspanya, Kolombiya, Meksika, Kanada Federal devletlere örnek olarak verilebilir. Fakat tam tersi bir süreç olarak bir istisna, federasyon devleti olan Yugoslavya'nın son iki üyeleri Sırbistan ve Karadağ 2003 yılında Sırbistan ve Karadağ adında bir konfederasyon devletine dönüştü.

Federasyon ve konfederasyon farkı nedir?

Konfederasyon uluslar arası anlaşmayla kurulurken federasyon ise anayasayla kuruluyor. Konfederasyonda üye devletler arasındaki bağ akdi, federasyonda anayasal niteliğe sahiptir. Konfederasyonda üye devletlerin üyelikten çıkarabilme hakkı varken; federasyonda bu söz konusu değildir.

ABD uniter bir devlet mi?

Birbirlerinden bağımsız olan üniter devletler, bir araya gelerek federal devlet oluştururlar. ... Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri ve İsviçre Federal Devletleri birleşme yoluyla kurulmuştur.

AB federal midir?

Birlik bünyesi içerisinde egemenlik, Birlik ile üye devletler arasında paylaşılıyor. Ancak AB ne tam olarak bir devlettir ne de bir konfederasyon ya da federasyon gibi egemenliğe sahiptir. Hem politik hem de yasal anlamda üyesi olan devletlerden bağımsız bir varlık değildir.