Meğer ki ne demek hukuk?

İçindekiler:

  1. Meğer ki ne demek hukuk?
  2. Meğer ne zaman kullanılır?
  3. Meğer ki bağlaç mıdır?
  4. Meğer ki nerede kullanılır?
  5. Bile edat olur mu?

Meğer ki ne demek hukuk?

hukuk fakültelerinde işbudan sonra en severek kullanılan kalıp. görünüşte olumlu olsa da, anlamı olumsuzluk içerir, kullanırken dikkat etmek gerekir. iğrenç bir bağlaçtır. olmadıkça, olmadığı koşulda anlamına gelir.

Meğer ne zaman kullanılır?

(Fars. meger ki) Ancak, yalnız, fakat, şu kadar ki, illâ, meğer [İstek veya emir kipinde bir cümle ile kullanılır]: Meğerki hattat namlı ola ki üçten ziyâde verile, nihâyeti beş floridir (Kâtip Çelebi'den Seç.). Meğerki karşı kıyıdaki yalıların camlarını kanlı bir hasretle tutuşturmasın (Ahmet H.

Meğer ki bağlaç mıdır?

Bağlaçlar veya rabıt (bağlama) edatları; kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri biçim veya anlam yönüyle birbirine bağlayan kelimeler: ve, veya, ile, ama, de (da), ancak, çünkü, eğer, hâlbuki, hem … hem …, hiç değilse, ise, ki, lâkin, meğer, nasıl ki, ne …

Meğer ki nerede kullanılır?

istisna belirtmek için kullanılan meğer ki ise ayrı yazılır. "yüz nasıl bir olur, bunu kim düşünür, meğer ki deli olsun?" ki'si bitişik yazılır; "meğerki" doğru yazılışı olan kelime. istek veya emir kipinde olan ve biri diğerini engelleyecek durumda bulunan iki cümleyi birbirine bağlayan bir söz.

Bile edat olur mu?

Bir sözcüğün zarf mı edat mı olduğunu anlamak çok basittir. Zarflar, fiile yöneltilen sorular ile bulunabilir. Ayrıca cümleden çıkarıldığında cümle anlamında bozulma meydana gelir. ... Bu yüzden bile sözcüğü de cümle içerisinde anlam bozmayan bir sözcük olup bu durumda edattır.