Munise ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Munise ne demek TDK?
  2. Munis ne demektir sözlük anlamı?
  3. Munisleşmek ne demek TDK?
  4. Münis ne demek Osmanlıca?
  5. Munise kimin ismi?
  6. Münisleşiyor ne demek?
  7. Munis ne demek edebiyat?
  8. Osmanlıca sevimli ne demek?
  9. Munise erkek ismi mi?
  10. Munise Özlem kac yasinda?
  11. Halis munis ne demek?

Munise ne demek TDK?

1. Cana yakın, sevimli. 2. Alışılan, alışmış.

Munis ne demektir sözlük anlamı?

1. Kolayca dostluk kurabilen, sokulgan, sıcakkanlı, cana yakın: Hatta daha mûnis, terbiyeli davranmak istersen mektebe varıncaya kadar saçlı sakallı kimi görürsen elini öperek duâ alacaksın (Ahmet Râsim).

Munisleşmek ne demek TDK?

Munişleşmek ne demek? geçişsiz f. (< mûnis+leş-mek) Mûnis, sevimli, uysal duruma gelmek: Yol ilerledikçe manzara tekrar mûnisleşiyor, gene çölün müstevî nihâyetsizliği başlıyordu (Sâmiha Ayverdi).

Münis ne demek Osmanlıca?

munis / mûnis / مونس / مُونِسْ Ehlileşmiş. Cana yakın. Sevimli. Ünsiyyet edilmiş.

Munise kimin ismi?

arapça kökenli olan mûnise; “kolayca dostluk kurabilen, sokulgan, sıcakkanlı, cana yakın kız/kadın” anlamlarına gelir. hayatımıza bu ismi dahil eden reşat nuri güntekin'in ölümsüz eseri olan çalıkuşu'dur.

Münisleşiyor ne demek?

MÛNİSLEŞMEK. geçişsiz f. (< mûnis+leş-mek) Mûnis, sevimli, uysal duruma gelmek: Yol ilerledikçe manzara tekrar mûnisleşiyor, gene çölün müstevî nihâyetsizliği başlıyordu (Sâmiha Ayverdi).

Munis ne demek edebiyat?

Üns kelimesinden türetilmiş olan munis kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Üns ve ünsiyet kelimeleri alışkanlık manasına gelirken, munis kelimesi de kolay alışan ve iletişim kuran, cana yakın ve hoş sohbet kimse demektir.

Osmanlıca sevimli ne demek?

şirin / şîrin / شيرین Tatlı, sevimli.

Munise erkek ismi mi?

Munise sözcüğü Arapça kökenli bir kelimedir. Kız çocuklarına Munise ismini koymak isteyen ebeveynler ismin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyor. Munise ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. ... Kız ismi olarak kullanılan Munise'yi, yeni doğacak çocuklarına bu ismi vermek isteyen kişiler bulunuyor.

Munise Özlem kac yasinda?

27 yaşında (1994) M. Özlem Öztürk/Yaş

Halis munis ne demek?

sf. Katışıksız, eksiksiz: “Çizgili basmadan şalvarı ve çiçekli gömleği, güneş, gök ve ter kokan halis muhlis bir köy çocuğu.” -B. R.