Askerlik yol parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Askerlik yol parası yattığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Askerlik yol izni nedir?
  3. Asker yol parası PTT nasıl alınır?
  4. Askerlik icin yatan yol parası ne zaman yatar?
  5. Sevk bitiş tarihi ne demek?
  6. Askerlik yol parası yatmadı ne yapmalıyım?
  7. Evrak bitiş tarihi ne demek?
  8. Sevk aldıktan kaç gün sonra teslim olunur?
  9. Askerden dönüşte yol parası yatar mı?

Askerlik yol parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

Askerlik yol parası sorgulaması e-devlet sistemi üzerinden ve PTT şubeleri üzerinden yapılabiliyor. Paranın tutarı da e-devlet sistemi aracılığı ile görüntülenebiliyor. Paranın yatıp yatmadığı ise yalnızca PTT şubeleri kimlik belgesi ile kontrol edilebiliyor.

Askerlik yol izni nedir?

Askerde yol izni nedir ? Askerlikte yol izni kütüğünüzün bulunduğu yer ile yani memleketiniz ile askerlik görevini yapmak üzere gideceğiniz yer arasındaki mesafeye göre belirlenen kanuni bir haktır.

Asker yol parası PTT nasıl alınır?

Askerlik yol parası PTT şubelerine yatırılmaktadır. PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır. Diğer yandan Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol paraları çekilebilmektedir.

Askerlik icin yatan yol parası ne zaman yatar?

Bazı durumlarda askerlerin yol parası ücreti askere gitmeden 2-3 gün içinde yatmaktadır. Bazı durumlarda ise yol parası ücretinin askere gidildiğinde alınması mümkündür. Bu nedenle net bir süre sınırı bulunmamaktadır. Askerlik parasının ödenmesi PTT aracılığı ile yapılmaktadır.

Sevk bitiş tarihi ne demek?

Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününe işaret eder.

Askerlik yol parası yatmadı ne yapmalıyım?

Askerlik yol parasının yatıp yatmadığı PTT şubeleri üzerinden kimlik belgesi ile kontrol edilebilmektedir. Paranın yatması halinde kişilerin birliklerine teslim olmalarına gerek kalmadan yol parası alınabilmektedir.

Evrak bitiş tarihi ne demek?

EVRAK ALMA (SEVK) BİTİŞ TARİHİ NEDİR? Sevk bitiş tarihi de askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününü ifade eder.

Sevk aldıktan kaç gün sonra teslim olunur?

1 gün yol izni alan adaylar sevk tarihinden bir gün sonra, 2 gün yol izni alan adaylar sevk tarihinden iki gün sonra, 3 gün yol izni alan adaylar ise sevk tarihinden üç gün sonra birliklerine teslim olabilirler.

Askerden dönüşte yol parası yatar mı?

Sonrasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurularak askerlik yol parası hesap edilmektedir. 0-600 KM arasında yol gidenlere bir günlük 20 TL verilir. 601-1200 KM yol gidenlere iki günlük 40 TL yol parası verilmektedir. 1201-1800 KM yol gidenlere ise 3 gün için 60 TL ödeme yapılır.