657 nin 122 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. 6 maddesi nedir?
  2. Üstün Başarı Belgesi kim tarafından verilir?
  3. Memur üstün başarı belgesi nedir?
  4. 2020 maaşla ödüllendirme ne kadar?
  5. Milli Eğitim Bakanlığı Başarı Belgesi ne işe yarar?

6 maddesi nedir?

Bilindiği üzere, 657 sayılı Kanunun 122 nci maddesinde; “Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde ...

Üstün Başarı Belgesi kim tarafından verilir?

Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilebilir. Madde 9- (1) Üstün Başarı Belgesi, merkez ve yurtdışı teşkilatı personeline Bakan, il sınırları içinde görevli personele Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilir.

Memur üstün başarı belgesi nedir?

Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.

2020 maaşla ödüllendirme ne kadar?

Para ödülünün miktarı ve ödül konusundaki sınırlamalar 2020 yılının ikinci yarısında geçerli olan aylık katsayısına göre, en yüksek Devlet memuru aylığı 1.467,38 TL olduğundan, memura bir defada verilebilecek ödülün miktarı da en çok “2.934,76 TL” tutarında olabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Başarı Belgesi ne işe yarar?

Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'üne kadar ödül verilebilir." şeklinde başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül olarak 6111 sayılı kanunla taşınmıştır.