Muhayyile ne demek cümle içinde?

İçindekiler:

  1. Muhayyile ne demek cümle içinde?
  2. Muhayyile ne demek hangi dil?
  3. Muhayyi nedir?
  4. Tenkitçi olmak ne demek?
  5. Osmanlıca Muayyin ne demek?

Muhayyile ne demek cümle içinde?

(ﻣﺨﻴّﻠﻪ) i. (Ar. taḫyіl “hayal etmek”ten muḫayyil > muhayyile) [Kuvve-i muhayyile'den kısaltma yoluyle] Hayal kurma gücü ve yeteneği; hayal gücü, zihinde önceden yer etmiş olan tasavvurları muhâfaza eden veya hiç idrak edilmemiş şeyleri ve bunlar arasındaki ilişkileri tasavvur eden meleke: Hâlâ muhayyilemde parıldar ...

Muhayyile ne demek hangi dil?

Muhayille sözcüğü Türkçeye Arapça üzerinden yerleşmiş kelimeler içerisinde yer alır. Günümüzde ise artık neredeyse unutulmuş ve yerine başka bir kelime almış sözcüklerden biridir. Muhayyile TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Muhayyi nedir?

(ﻣﺨﻴّﻞ) sıf. (Ar. taḫyіl “hayal etmek”ten muḫayyel) Zihinde canlandırılan, hayal edilen, hayal ürünü olan: Bunun mecmûu bir mânâsız mevhum ve muhayyel hikâyeye işâret ola (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Tenkitçi olmak ne demek?

Tenkit kelimesi gündelik yaşamda yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Özellikle söz konusu Türk Dil Kurumu üzerinden bakılmak olduğunda, 'eleştiri ya da eleştirme' ifadeleri ile karşılaşmaktayız. Herhangi bir durum ya da olgu ve olay üzerinden eleştiri yapmak şeklinde anlatmak mümkündür.

Osmanlıca Muayyin ne demek?

muayyen / معين / مُعَيَّنْ Belli, belirli, tayin edilmiş, kararlaştırılmış.