Kasvetli kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kasvetli kelimesinin anlamı nedir?
  2. Kasvete düşmek ne demek?
  3. Kasvet denince akla neler gelir?
  4. Mağrur kelimesinin anlamı nedir?
  5. Kasvet çökmek ne demek?
  6. Halvet kasvet ne demek?
  7. Mağrur duruş ne demek?
  8. Paravla nedir?
  9. Mağrur bakışlı ne demek?

Kasvetli kelimesinin anlamı nedir?

Kasvet vermek: Sıkıntı vermek, kederlendirmek: Odanın boşluğu kasvet veriyor (Mehmet Âkif).

Kasvete düşmek ne demek?

İçi daralmak, çok sıkılmak.

Kasvet denince akla neler gelir?

Halk arasında genellikle kötümser, umutsuz ve depresif kişilere kasvetli denir. Bunun dışında boğucu ve karanlık yerler için de aynı kelime kullanılır.

Mağrur kelimesinin anlamı nedir?

Mağrur sözcüğü TDK sözlüğünde " kibirli, kendini beğenmiş ve gururlu" anlamlarıyla açıklanmıştır. TDK sözlüğü, bu kelimeyi "kurumlu" olarak da açıklar. Kurumlu olmak, kendisiyle övünmek anlamındadır.

Kasvet çökmek ne demek?

Kasvet Basmak (çökmek) anlamı nedir? Çok sıkılmak, içi daralmak. Örn: Gündüzün bu saatinde, tiyatroya ağır bir kasvet çökmüş. -P.

Halvet kasvet ne demek?

Halvet yalnız olmak, yalnız olmak, yalnız biriyle konuşmak ve kimsenin içeri girmesine izin vermemek demektir. Girmek, karar vermek, ibadet etmek, zikir etmek ve meşgul olmak için yalnız bir odaya katılmak, adı verilen bir odaya yerleşmek yarıya kapalı.

Mağrur duruş ne demek?

gururlu duruş anlamına gelen kelime. gurur, bir duygunun, bir içgüdünün , ifadesidir. magrur ise bu duygunun fiziki duruşudur.

Paravla nedir?

a. (pala'vra) 1. argo Herhangi bir konuda gerçeğe aykırı, uydurma söz veya haber: “Delikanlı imparatorluk sözünün bir palavra olmadığını artık yavaş yavaş anlıyordu.” -T. Buğra. 2. argo Uzun ve boş konuşma, martaval.

Mağrur bakışlı ne demek?

gururlu duruş anlamına gelen kelime. gurur, bir duygunun, bir içgüdünün , ifadesidir. ... yalnız görmeye alışmadığımız kelimedir mağrur. özellikle gururlu biçiminde söylenişi...