Sevgili kelimesi ne ifade eder?

İçindekiler:

  1. Sevgili kelimesi ne ifade eder?
  2. TDK sevgili ne demek?
  3. Sevgili öğrenciler ne demek?
  4. Sevgili olmak ne anlama gelir?

Sevgili kelimesi ne ifade eder?

1. Sevgi duyulan, kendisine sevgi beslenen: Ey hak yaşa, ey sevgili millet yaşa, var ol! ... 2. Âşık olunan kadın veya erkek, yâr: Nice sevdâlılarla sevgililer / Aşkı yollarda böyle beklediler (Yahyâ Kemal). Eğil bak sevgilim bu muzlim kuyu / Daldığı hudutsuz sâkin uykuyu / Hep aynı rûyâda geçirmektedir.

TDK sevgili ne demek?

Sevgili olma kavramını tanımlayarak başlayalım: Sevgililik, karşılıklı olarak sevgi ve bağlılık duyulan kişiyle yaşanan ilişkiye denilir. Günlük yaşamda flört kavramıyla eş değer kullanılsa da sevgililik için flörtten sonraki aşamadır diyebiliriz. ... Sevgililik ise sevgi duyulan kişi ile yaşanan ilişkidir.

Sevgili öğrenciler ne demek?

Sevgili Öğrenciler, ... Bu süre öğrenciye, normal kayıt süresi içinde almış olduğu bir dersi bırakması veya kayıt süresi içinde kaydolamadığı bir dersi alabilmesi olanağını verir.

Sevgili olmak ne anlama gelir?

Sevgili olma kavramını tanımlayarak başlayalım: Sevgililik, karşılıklı olarak sevgi ve bağlılık duyulan kişiyle yaşanan ilişkiye denilir. ... Çünkü flört, çok yakın duygusal arkadaşlık demektir. Sevgililik ise sevgi duyulan kişi ile yaşanan ilişkidir. Yani sevgililik ilişkinin isminin konmuş halidir.