Dinozorlar nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Dinozorlar nasıl yazılır?
  2. TDK ya göre Ataç nasıl yazılır?
  3. Dinazor mu dinozor mu nasıl yazılır?
  4. Pantolon nedir TDK?
  5. Sürpriz nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
  6. Ayaküstü türemiş mi?

Dinozorlar nasıl yazılır?

DİNOZOR NE DEMEK: Dinozorlar takımından, boyu 20 metre kadar olabilen, ilk çağlarda yaşamış, günümüze fosilleri kalmış bir sürüngen. DİNOZOR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “dinazor mu, dinozor mu” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı dinozor şeklinde olmalıdır.

TDK ya göre Ataç nasıl yazılır?

Birden fazla kağıdın bir arada tutulması amacıyla kullanılan kırtasiye malzemesi. ATAŞ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ataç mı, ataş mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ataş şeklinde olmalıdır.

Dinazor mu dinozor mu nasıl yazılır?

Bir hayvan adı olan dinozor, yazım şekli en sık karıştırılan sözcüklerden bir tanesidir. Doğru yazımı dinzor mu yoksa dinozor mu sık sık araştırılan bir konudur. Bu sözcüğün doğru yazımı dinozordur. Bazen konuşma dilinde dinazor şeklinde söylenmesine rastlansa bile kelime dinozor şeklinde yazılmalıdır.

Pantolon nedir TDK?

PANTOLON NE DEMEK: Belden başlayan ve genellikle paçaları ayak bileklerine kadar inen giyecek. PANTOLON NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “pantolon, pantalon” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı pantolon şeklinde olmalıdır.

Sürpriz nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?

Türk Dil kurumuna göre sürpriz kelimesi doğru yazılışı sürpriz şeklinde kabul edilmektedir. Sözlü kullanımdan kaynaklı süpriz şeklinde yazım ise yanlış kabul edilmektedir.

Ayaküstü türemiş mi?

TDK'ya göre ayaküstü birleşik bir kelimedir. Bu nedenle ''Ayaküstü'' şeklinde yazılmalıdır.