Kalça labrum yırtığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kalça labrum yırtığı neden olur?
  2. Labrum yırtığı nasıl teşhis edilir?
  3. Glenoid labrum nedir?
  4. Bankart lezyonu ne demek?
  5. Kalça sıkışması nasıl iyileşir?

Kalça labrum yırtığı neden olur?

Labrum Yırtıkları Sporla veya belirli bir hareket sonucu aniden oluşabileceği gibi zaman içinde yıpranmaya bağlı da görülebilir. En sık femur başı ve kalça yuvası (asetabulum) arasında hareketler sırasında oluşan sıkışmaya bağlı (femoroasetabuler sıkışma sendromu) hasarlanır.

Labrum yırtığı nasıl teşhis edilir?

Kalça labrum yırtığına başka sorunlar da eşlik edebilir. Röntgen filmi kemiklerin değerlendirilmesini sağlarken emar (MR) görüntüleme labrum dahil kas, tendon gibi yumuşak dokuların ve ödemin görüntülenmesini sağlar. Kesin tanı koymak için genelde MR görüntüleme gerekir.

Glenoid labrum nedir?

Glenoid labrumunun superior kısmı biceps tendonunun uzun başının insersiyo bölgesidir. Buradaki ayrılma tarzındaki lezyonları tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Özellikle fırlatma ile ilgili spor yapanlarda sık görülmekle birlikte omuz üstüne düşme şeklinde travma tanımlayanlarda da akla gelmelidir.

Bankart lezyonu ne demek?

Bankart Lezyonu Nedir? ( Labrum yani omuz eklemini oluşturan tabak şeklindeki yapının (glenoid ) etrafını saran sert kıkırdak benzeri dokunun zedelenmesi ve yerinden ayrılmasına Bankart lezyonu denir.

Kalça sıkışması nasıl iyileşir?

Kalça Sıkışmasının Tedavisi Kalça sıkışmasının tedavisinde ilk olarak istirahat ile ağrıya yol açan faaliyetlerin azaltılmasıdır. Ardından kalça bölgesindeki kasları esnetip güçlendirecek egzersizler ve fizik tedavi önerilir. Ağrıların önlenmesi içinde kısa süre ağrı kesici ilaçlar verilebilir.