Vergi incelemesi Geriye dönük kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Vergi incelemesi Geriye dönük kaç yıl?
  2. Vergi incelemesi zamanaşımını durdurur mu?
  3. Hangi vergiler zaman aşımına uğrar?
  4. Vergi incelemelerinde zaman aşımı süresi kaç yıldır?
  5. Tam inceleme ne kadar sürer?
  6. Vergi inceleme tutanağı nedir?
  7. Vergi borcu nasıl zaman aşımına uğrar?
  8. Zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Vergi incelemesi Geriye dönük kaç yıl?

Yürürlüğe giren yapılandırma kanunu, bir anlamda 'vergi barışı' özelliği de taşıyor. Geriye dönük olarak beş yıllık süre için vergi ve matrah artırımına giden mükellefler hakkında söz konusu yıllara ilişkin olarak başlatılmış incelemeler ortadan kalkacak. (Milliyet)

Vergi incelemesi zamanaşımını durdurur mu?

Bilindiği üzere, VUK'nun 138 inci maddesi uyarınca vergi incelemesi, neticesi alınmamış hesap dönemi de dahil olmak üzere, tarh zamanaşımı süresi sonuna kadar her zaman yapılabilir. VUK'nun 114 üncü maddesinde ise takdir komisyonuna sevk işleminin tarh zamanaşımı süresini durduracağı ifade edilmiştir.

Hangi vergiler zaman aşımına uğrar?

213 sayılı VUK'un 114. Maddesine göre, vergi alacağının doğduğu takvim yılı takip eden yılın başından başlayarak 5 yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmeyen vergiler zamanaşımına uğrar. 5 yıllık tarh zamanaşımı süresi VUK'un kapsamındaki bütün vergiler için geçerli olmakla birlikte, emlak vergisi ve veraset ve ...

Vergi incelemelerinde zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Vergi alacağının doğduğu takvim yılını takip eden yılın başından başlayarak beş yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmeyen vergiler zamanaşımına uğrar.

Tam inceleme ne kadar sürer?

İncelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, tam inceleme yapılması halinde en fazla bir yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde ise en fazla altı ay içinde incelemenin bitirilmesi esastır. İnceleme görevinin başka bir inceleme elemanına devredilmesi gerektiği hallerde, inceleme kalan süre içinde tamamlanır.

Vergi inceleme tutanağı nedir?

Vergi inceleme tutanakları, incelemenin en önemli unsurlarından birisidir. İnceleme raporundaki tespitlerin temel dayanağını oluşturur. Bu nedenle inceleme elemanı tarafından dikkatli ve gerçeğe uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekir. ... Hukuki anlamda da mükellefin vergi tarhına ilişkin kendini savunma imkanı demektir.

Vergi borcu nasıl zaman aşımına uğrar?

Zamanaşımı, mükellefin bu hususta bir müracaatı olup olmadığına bakılmaksızın hüküm ifade eder. - 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 114. maddesi gereğince; Vergi alacağının doğduğu takvim yılını takip eden yılın başından başlayarak beş yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmeyen vergiler zamanaşımına uğrar.

Zaman aşımı süresi kaç yıldır?

TCK md. 66'ya göre, en hafif suçlarda olağan zamanaşımı süresi 8 yıl, aynı suçlara ilişkin uzamış zamanaşımı süresi 12 yıldır.