Hangi yangın söndürücü daha iyi?

İçindekiler:

  1. Hangi yangın söndürücü daha iyi?
  2. Yangın söndürme tüpü nerede bulunur?
  3. 1 kg yangın tüpü kaç saniyede boşalır?
  4. Hangi tip yangında hangi tip söndürme cihazları kullanılmalıdır?
  5. Kaç tane yangın tüpü olmalı?
  6. Elektrik yangınlarında hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?
  7. F tipi yangınlara yağ yangınları hangi tip söndürücü ile müdahale edilmemelidir?

Hangi yangın söndürücü daha iyi?

Kuru Kimyevi Tozlu Yangın Söndürücüler : A, B, ve C sınıfı yangınlarda etkilidir. Elektrik yangınlarını da söndürebilmekte olan ve fiyat / performans grafiği yüksek olduğu için en çok tercih edilen yangın söndürücülerdir. Karbondioksitli (CO2) Yangın Söndürücüler : B ve C sınıfı yangınlarda etkilidir.

Yangın söndürme tüpü nerede bulunur?

Bazı araçlarda bu mümkün olmasa da şöför koltuğunun altı bir çok araçta yangın tüpü koyacak kadar yer vardır. Yangın tüpü koltuk altında olduğunda en fazla üç saniye içinde yangına müdahale ederek yangını söndüre bilirsiniz. Bununla baraber yangın tüpünü koycağınız diğer bir yerde ön yolcu koltuğu altıdır.

1 kg yangın tüpü kaç saniyede boşalır?

Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları 1 kere kullanılabilir. 6 kg.lık bir söndürücünün 1 kg.nı veya yarısını kullansanız dahi söndürücü içinde kalan gazı vana ağzından kaçırarak basıncını boşaltır. 1-2 saat sonra söndürücü tamamen boşalır.

Hangi tip yangında hangi tip söndürme cihazları kullanılmalıdır?

Yangın Çeşitleri ve Söndürme Yöntemleri A sınıfı yangın tiplerinde katı malzemelerin yandığı bilinmektedir. Buna göre A sınıfı yangın tipinin söndürülmesi için sulu sistemler kullanılabilir. B sınıfı yangınlar ise sıvı yanıcı malzemelerden meydana gelen yangınlar olup bu yangınlarda mutlaka su kullanılmamalıdır.

Kaç tane yangın tüpü olmalı?

– Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 99. maddesi gereği düşük tehlike sınıfında her 500 m2, orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her 250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg'lık yangın kuru kimyevi tozlu ve veya eşdeğeri gazlı söndürme cihazları bulundurulması gerekir.

Elektrik yangınlarında hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

Elektrik yangınlarında belirttiğimiz gibi kuru kimyevi toz söndürme sistemleriyle birlikte karbondioksitli söndürme sistemleri kullanılmalıdır. Su kullanılması elektrik iletkenliğini de beraberinde artıracağı için yangının daha geniş alanlara sıçramasını da sağlayacaktır.

F tipi yangınlara yağ yangınları hangi tip söndürücü ile müdahale edilmemelidir?

Bu tip yangınlarda suyun kullanılması durumunda patlama ve parlamalar meydana gelebilir. F tipi yangınların söndürülmesi için kesinlikle sulu kimyasal söndürücüler ya da toz söndürücülerin kullanılması gerekiyor.