Bulgaristan eczacılık kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan eczacılık kaç yıl?
  2. Bulgaristan üniversiteleri denkliği var mı?
  3. Bulgaristan tıp kaç sene?
  4. Türkiye diploması Bulgaristan'da geçerli mi?
  5. Azerbaycan Tıp diploması Türkiye'de geçerli mi?

Bulgaristan eczacılık kaç yıl?

Bütün evraklar Bulgaristan Dış İşleri Bakalığına bağlı tercüman bürosu tarafından resmi Bulgarca diline tercüme olmaları mecburidir. Kredi sistemi Avrupa Kredi Transfer Sistemi(AKTS) ile uyumludur. Eczacılık bölümünde eğitim süresi 5 yıl olup yıllık eğitim ücreti 8.000 Euro'dur.

Bulgaristan üniversiteleri denkliği var mı?

Bulgaristan Üniversitesi okumak için diploma yeterli olmaktadır. Bulgaristan Üniversitesi YÖK Denklik vardır. Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlidir. Bulgaristan Üniversitesi tıp, diş hekimliği, eczacılık diplomaları için YÖK denklik seviye 2 sınavına girmeleri gerekir.

Bulgaristan tıp kaç sene?

Bulgaristan'da ''tıp'' eğitimi süresi 6 yıldır. Öğrencilerimiz ayrıca bir yıl bir hazırlık öğrenimi görmektedirler. Böylece hazırlık dahil toplam 7 yılda eğitimlerini tamamlayabilmektedirler.

Türkiye diploması Bulgaristan'da geçerli mi?

Kesinlikle denklik alırsınız. YKS sonucunuz ile bir Türkiye üniversitesinden kabul edilip eğitim aldığınızdan dolayı eğitiminizi Bulgaristan'a transfer etseniz bile mezuniyet sonrası direk denklik alır, herhangi bir STS'na tabi olmazsınız.

Azerbaycan Tıp diploması Türkiye'de geçerli mi?

Azerbaycan Türkiye arasında diploma denkliği Azerbaycan ile Türkiye arasında yüksek öğretim anlaşmalarına göre Azerbaycan devlet üniversitelerinin diplomaları Türkiye'de YÖK tarafından tanınmakta, bu nedenle Azerbaycan diplomalarının denkliği konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.