Hayatını idame ettirmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Hayatını idame ettirmek ne demek?
  2. Idame nedir tip?
  3. Ilga etti ne demek?
  4. Toksik doz ne demek?
  5. ILGA vermek ne demek?
  6. Idari yönetim ne demek?
  7. Ibka etme nedir?
  8. Toksik etkisi ne demek?
  9. 1 doz ilaç ne demek?

Hayatını idame ettirmek ne demek?

Idame etmek ne demek? Sürdürmek, devam etmesini sağlamak.

Idame nedir tip?

İdame, defisit ve replasman tedavisi olmak üzere üç başlık altında toplanır. İdame tedavisi, deri ve akciğerlerden su kaybı ile idrar yoluyla olan sıvı ve elektrolit kayıplarını karşılar. Defisit tedavisi, sıvı tedavisi başlanana kadar olan kayıpların karşılanmasıdır.

Ilga etti ne demek?

Varlığını ortadan kaldırma. Kaldırmak, hükümsüz bırakmak.

Toksik doz ne demek?

Toksikolojide bir toksik maddenin veya radyasyonun ortalama öldürücü dozu, LD50 ("%50 Öldürücü doz"un kısaltması), LC50 ("%50 Öldürücü konsantrasyon"un kısaltması) veya LCt50 (Öldürücü konsantrasyon ve zaman) test edilen populasyonun yarısını öldürmek için gereken dozdur.

ILGA vermek ne demek?

İLGĀ (ﺍﻟﻐﺎﺀ) i. (Ar. laġv “hükmü kalmamak”tan ilgā') Ortadan kaldırma, hükümsüz bırakma, lağv ve feshetme: Anadolu'daki beylikleri ilgā etmek, bütün Türkler'i birleştirmek, bir tek devlete bağlı kılmak zarûrî idi (Yahyâ Kemal).

Idari yönetim ne demek?

İdari yerinden yönetim, yerel nitelikteki kamu hizmetleriyle iktisadi, ticari, kültürel ve teknik bazı fonksiyonların merkezî yönetimin hiyerarşik yapısı dışındaki kamu tüzel kişiliklerince yürütülmesidir.

Ibka etme nedir?

Kökeni Osmanlıca'ya dayanan 'ibka' sözcüğü devam ettirmek, azletmemek, yerinde bırakmak, bakileştirmek gibi anlamlar taşır.

Toksik etkisi ne demek?

Zehirli maddelerin bir organizmaya da hücrelere sıçraması sonucu oluşan tahribata toksik etki denir.

1 doz ilaç ne demek?

Doz, teşhis, hastalıklardan korunma veya tedavi amacı ile yalnız veya karışım halinde kullanılan ilacın bir defada veya bir günde tehlikesizce kullanılabildiği miktar.