Saç fırçası alırken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Saç fırçası alırken nelere dikkat edilmeli?
  2. En iyi fön fırçası nasıl olmalı?
  3. Saçı en iyi hangi tarakla Taramalıyız?
  4. Saç için hangi tarak kullanılmalı?
  5. Saç fırçası nasıl seçilir?
  6. Hangi fırçayla fön çekmek gerekir?
  7. Ince telli saçlar için hangi fırça?
  8. Kıvırcık saç hangi tarakla taranır?
  9. Kıvırcık saç kuruyken taranır mı?

Saç fırçası alırken nelere dikkat edilmeli?

Fırça seçerken Daha ince telli ve kısa saçlar için çok büyük formda olmayan fırçalar tercih edilebilir. Bu tip saçları olanların fırça seçerken dikkat etmesi gereken; fırçanın tel uçlarının, kafa derisini tahriş etmeyecek şekilde yuvarlanmış olması.

En iyi fön fırçası nasıl olmalı?

Saç tipine uygun bir fön fırçası bulmak gerekir. Ayrıca saçının kısa ya da uzun oluşu kullanacağın fırçanın da ince ya da kalın oluşuyla doğru orantılıdır. Eğer ince telli ve uzun saçlıysan hacim vermesi için aralıklı dişleri olan bir fırçayı, kalın telliyse de sık dişli bir fırçayı kullanabilirsin.

Saçı en iyi hangi tarakla Taramalıyız?

İnce dişli tarak düz ve hafif dalgalı saçlar için idealdir. Saçların ne kadar düz ya da düze yakınsa tarağın dişleri o kadar ince ve sık olmalıdır. Kalın telli, gür, kıvırcık saçlar için uygun değildir. Tarağı seçerken plastik yerine tahta olanını tercih edersen elektriklenmeyi de önlersin.

Saç için hangi tarak kullanılmalı?

Islak saçlarınızı fırça ile taramaktan kaçının. Bunun yerine geniş dişli taraklar kullanın. Saç fırçaları saçlarınızın kırılmasına ve koparak dökülmesine neden olur. Islak saçlarınızı önce bir havlu ile nazikçe kurulayın sonra geniş dişli tarak yardımıyla yine nazikçe tarayın.

Saç fırçası nasıl seçilir?

Büyük bir fön fırçası, saçını hacimlendirmek isteyenler için en uygun fırça tercihidir. Kıvırcık ve kabarık saçlara sahipseniz geniş aralıklı tahta veya plastik saç fırçalarını tercih edebilirsiniz. Tahta bir saç fırçası tercih etmeniz saçınızın daha az elektiriklenmesini sağlar.

Hangi fırçayla fön çekmek gerekir?

Doğru fırça seçimi Kusursuz bir fön için saçınıza uygun doğru fırçayı seçmelisiniz. İnce telli saçlara sahipseniz aralıklı dişleri olan fırça, kalın telli saçlara sahipseniz ise sık dişli fırça kullanmalısınız.

Ince telli saçlar için hangi fırça?

1 - Teezer tipi fırça İnce telli ve kuru saç tipleri için uygundur. Plastik dişli fırçalar saça dolgunluk verir. Eğer saçlarınız gür değilse bu fırça ile kolaylıkla hacim verebilirsiniz.

Kıvırcık saç hangi tarakla taranır?

Kıvırcık ve kabarık saçlarınız varsa, fırça yerine geniş aralıklı tahta veya plastik tarakları tercih edebilirsiniz.

Kıvırcık saç kuruyken taranır mı?

Banyodan çıktıktan sonra veya saçlarınız kuruyken saçlarınızı taramayın. Tarak kullanmak saçlarınızı düzeltmez tam tersi elektriklenmesine ve kabarmasına neden olur.