EPC lambası ne demek?

İçindekiler:

  1. EPC lambası ne demek?
  2. Motor arıza lambası ne zaman söner?
  3. EPC arızası nasıl anlaşılır?
  4. EPC proje ne demek?
  5. OBD arızası nedir?

EPC lambası ne demek?

EPC lambası araçtaki gaz kelebeği lambasında bir sorun olması nedeniyle yanmaktadır. Bunun dışında eğer ABS sisteminde bir sorun varsa yine bu lamba yanacaktır. Ayrıca ESP fren sistemi ile ilgili arızalarda da bu lamba yanmaktadır. EPC lambası yandığında araçta farklı yerlerde sorun olabilir.

Motor arıza lambası ne zaman söner?

Eğer ikaz ışığının yanmasına sebep olan arıza geçici bir durumsa, bu arıza bilgisi sistemden silinir ve ikaz ışığı söner. Fakat ciddi bir hasar söz konusuysa hasar kaydını sistemden silseniz bile sorun giderilene kadar motor ikaz ışığı yanmaya devam eder.

EPC arızası nasıl anlaşılır?

Gaz Yememe ; eğer aracınızda epc ışığı yanmaya başladıysa ve aracınızda gaz yememe sorunları , debriyaja bastığınızda yada vitesi boşa dlığınızda stop etme sorunları boy gösteriyorsa boğaz kelebeğiniz arızalı yada pistir bu kısım kontrol edilmelidir.

EPC proje ne demek?

EPC (Engineering Procurement and Construction) aslında İngilizce bir kısaltma olmakla beraber “Mühendislik, Tedarik ve Kurulum” anlamına gelmektedir. EPC firmaları, herhangi bir projenin tüm mühendislik, tedarik, montaj ve test aşamalarını üstlenen firmalardır.

OBD arızası nedir?

OBD , 1970'li yıllarda otomotiv sektöründe kullanılan araçların motorunda ki sorunları görmek için kullanılmaya başlanmıştır. ... OBD göstergeden arıza tespiti anlamına gelir. Bunun Avrupa birliğinde uygulanan versiyonuna EOBD denir.