Avukat asistanı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Avukat asistanı ne iş yapar?
  2. Avukatın yanında çalışana ne denir?
  3. Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik ne iş yapar?
  4. Hukuk bürosunda stajyer ne iş yapar?
  5. Hukuk Fakültesinde staj nasıl yapılır?

Avukat asistanı ne iş yapar?

Avukatların yanında, adliyelerde, barolarda, avukatlık bürolarında, hukuk müşavirlikleri ve benzeri kurumlarda çalışan, yazılarını yazarak kayıt işlemlerini gerçekleştiren kişilerdir. Görevi; Yanında çalıştığı yöneticilerinin randevularını alarak, saatler hakkında düzenlemelerde bulunur.

Avukatın yanında çalışana ne denir?

Avukat Kâtibi; avukatın almış olduğu davaları takip eden, icra dosyalarını yürüten, adliyeye giderek dava işleriyle ilgilenen ve avukatın yapacağı işlemlerde avukata yardımcı olan kişidir. Avukatın sekreterlik, danışmanlık ve yardımcılık işlerini yürütürler.

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik ne iş yapar?

Hukuk sekreteri; avukatlık büroları, barolar, adliye teşkilatı ve hukuk müşavirlikleri gibi birtakım kurum ve kuruluşlarda evrak işleri ile ilgilenip kayıt tutan kişilere verilen mesleki unvandır. Yöneticinin günlük işlerini organize eder ve büro yönetiminden sorumludur.

Hukuk bürosunda stajyer ne iş yapar?

Hukuk danışmanlık bürolarında ve avukatlık bürolarında stajyer avukatlar verilen görevleri yerine getirir. Bu görevler içerisinde not almak, hukuki teamülleri bu süre içerisinde öğrenmek ve avukatlık üzerinden ilgili çalışmalar konusunda avukata yardım etmek gibi durumlar söz konusudur.

Hukuk Fakültesinde staj nasıl yapılır?

Hukuk fakültesinden mezun olan adayların, bulundukları baroya başvurması ve stajyerlik işlemlerini başlatması gerekir. 1 sene süren stajın 6 ayı adliye, 6 ayı ise avukat yanında gerçekleşir. Yanında staj yapılacak olan avukatın en az 5 senelik deneyime sahip olması gerekir.