Yüksek lisansın ingilizcesi ne?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisansın ingilizcesi ne?
  2. Ingilizce tezli yüksek lisans ne demek?
  3. MSc PHD ne demek?
  4. PHD öğrencisi ne demek?
  5. MSc ne anlama gelir?

Yüksek lisansın ingilizcesi ne?

Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.

Ingilizce tezli yüksek lisans ne demek?

Tezli Yüksek Lisans: Tamamlama süresi 4 yarıyıl olan iki yarıyılı ders, iki yarıyılı tez çalışmasıyla geçen yüksek lisans programı. Tezsiz Yüksek Lisans: Üç yarıyıldan oluşan, tez hazırlanmadan bitirilen yüksek lisans programı.

MSc PHD ne demek?

2. Derece – Yüksek Lisans (Master) Derecesi (M.A.; M.Sc.): En az 5 yıllık öğrenimden sonra ya da Lisans Derecesinden sonra en az 1 yıllık eğitimden sonra verilir. 3. Derece – Doktora Derecesi (Ph.D.; D.Sc.): Yüksek Lisans (Master) Derecesinden sonra en az 3 yıllık eğitimden sonra verilir.

PHD öğrencisi ne demek?

Ph.D ( PhD, D. Phil., DPhil ), açılım olarak “Doctor of Philosophy”dir. ... Orta ve Kuzey Avupa'nın çoğunda ise Ph.D ünvanı verilecek kişilerde, “Master” ünvanına denk olan bir ünvan istenir. Bazı ülkelerde Ph.D adayı kişi, tezini sunmadan önce ortalama 2-3 yıl tam zamanlı olarak çalışmak yükümlülüğündedir.

MSc ne anlama gelir?

Master of Science, kısaca M.Sc. diye anılan üniversite yüksek lisans derecesi. Avrupa birliği ülkelerinde bu eğitim liseden sonra 3 yıllık Bachelor of Science üzerine 2 yıllık yüksek eğitimle, Amerika'da ise 4+2 yılda edinilir. Eskiden Avrupa'da da 4+2 yıl idi.