Malatya Pütürge de Alevi var mı?

İçindekiler:

  1. Malatya Pütürge de Alevi var mı?
  2. Malatya Pütürge Kürt mu?
  3. Pütürge köyü Alevi mi?
  4. Malatya kaç tane köyü var?
  5. Pütürge anlamı nedir?
  6. Doğanyol kürt mu?
  7. Pütürge de deprem oldu mu?
  8. Pütürge Kaç Şiddetinde deprem Oldu?

Malatya Pütürge de Alevi var mı?

Pütürge ilçesinde 4 tane Türkmen Alevi köyü vardır. Bu köyler *Bolükkaya *Gündeğer *Karşıyaka *Örmeli köyleridir. İlçede hem Sünni ve Alevi Türkmen nüfusu baskındır. ... Yine ilçede Sinemilli Aşiretine bağlı bir Alevi köyü de vardır.

Malatya Pütürge Kürt mu?

Pütürge ilçesi Malatya'nın Sünni Kürt nüfusunun çoğunluk olduğu ilçelerindendir. Buradaki Kürt nüfusunun tamamına yakını Canbeg Aşiretindendir. Cihangir denilen bir aşirete bağlı olan insanların yaşadığı köy de vardır. ... Türkmen Alevi köyleri şunlardır.

Pütürge köyü Alevi mi?

İlçede dil olarak Türkçe, Kürtçe ve Zazaca kullanılmaktadır. İnanç bakımından Sünni ve az da olsa Alevi köylerinin yer aldığı bölgede tarımcılık, hayvancılık ve arıcılık başta gelen geçim kaynaklarıdır. Pütürge halkının büyük çoğunluğu tekstil ve plastik sektöründe çalışmaktadır.

Malatya kaç tane köyü var?

Malatya İlçeleri Malatya'nın biri Merkez olmak üzere on dört ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 333.0.776'sı ilçe merkezinde, 51.225'i köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 26, Çolaklı bucağına bağlı 21 köyü vardır.

Pütürge anlamı nedir?

İlk adı güzel yer, istenen yer anlamına gelen (Imrun) Pütürge, bundan 300 yıl önce köy olarak kurulmuş, 1877 yılında bucak haline getirilerek Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlanmıştır. 1892 yılında ilçe olarak mülki taksimatta Elazığ iline bağlanan Pütürge Cumhuriyetin ilanıyla "Malatya'ya bağlanmıştır.

Doğanyol kürt mu?

Doğanyol ilçesi Malatya sınırları içerisinde Alevi yerleşimi olmayan tek ilçedir. İlçe nüfusunun büyük kısmı Türklerden oluşmaktadır. ... İki ilde de Kürt nüfus ile Türk nüfus arasında hiçbir ayrım yoktur ve Kürt nüfusu da en az Türk nüfusu kadar devletçidir.

Pütürge de deprem oldu mu?

Depremin ardından çok sayıda sarsıntı kaydedildi. ... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.44'te merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4,6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından saat 15.39'da 4,2, 16.21'de 4,1, 18.06'da 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Pütürge Kaç Şiddetinde deprem Oldu?

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 23:18'de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde deprem oldu. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünün 3.9 olduğu kaydedildi.