PTT kartına nasıl başvurabilirim?

İçindekiler:

  1. PTT kartına nasıl başvurabilirim?
  2. PTT kartı nedir ne işe yarar?
  3. PTT kredi kartı veriyor mu?
  4. PTT kart kredi kartı gibi kullanılabilir mi?
  5. PTT kartla neler yapılabilir?
  6. PTT yaşlılık maaşı kartı nereden alınır?
  7. PTT Kart limiti ne kadar?
  8. PTT kredi kartı kimlere verilir?
  9. PTT kart her yerde geçer mi?
  10. PTT kart ile hangi işlemler yapılır?
  11. PTT hesap numarası nerede yazar?
  12. Yaşlılık maaşı hangi bankalardan çekilir?
  13. 65 yaş aylığı nereden çekilir?
  14. PTT Bank kart aidatı var mı?
  15. PTT kartta limit var mı?
  16. PTT ATM en fazla ne kadar para çekilir?

PTT kartına nasıl başvurabilirim?

PTT kart almak için şubelere gidilmesi ya da online PTT üzerinden kart başvurusu yapılması gerekir. PTT şubeleri üzerinden Posta Çeki Hesabı açılışı yapıldıktan sonra, PTT karta anında sahip olunmaktadır.

PTT kartı nedir ne işe yarar?

PTT hesabına para yatırmak için kullanılabilir. Anlaşmalı bankalara ait kredi kartlarının taksit ödemeleri gerçekleştirilmektedir. ... Pttmatik cihazları üzerinden, anlaşmalı kurum ve kuruluşların ödemeleri yapılabilir. Online olarak ya da PTT ATM'leri üzerinden, EFT ve havale para transfer işlemleri gerçekleştirilebilir.

PTT kredi kartı veriyor mu?

Türkiye'de en çok şube dağılımına sahip olan bir kuruluştur PTT. Tüm şubelerden veya PTT Merkez'lerinden bonus kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz. PTT bonus kredi kartlarının 3 çeşiti bulunmaktadır. Classic, Gold ve Platinum olarak özellik ve limitlerine göre ayrılırlar.

PTT kart kredi kartı gibi kullanılabilir mi?

DenizBank ve PTT arasında gerçekleştirilen işbirliği ile PTT Kartlara Visa/MasterCard özelliği kazandırılarak, alışverişlerde ve tüm banka ATM'lerinde kullanılabilecek ortak banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart çıkarılacak.

PTT kartla neler yapılabilir?

PTT KART İLE YAPILACAK İŞLEMLER PTT Bankomatları üzerinden gerekli tüm işlemler gerçekleştirilebilir. Pttmatik cihazları kullanılarak, doğal gaz, elektrik, su, internet ve GSM operatörlerinin fatura ödemeleri yapılmaktadır. HGS bakiye yüklemesi yapılabilir.

PTT yaşlılık maaşı kartı nereden alınır?

PTT Sosyal Kart ile 65 yaş aylığı çekmek için öncelikle bir PTT Sosyal Karta sahip olmak gerekmektedir. Kişiler PTT şubelerine kimlikleriyle birlikte giderek Sosyal Kart talebinde bulunduktan sonra kartlarını alabilirler.

PTT Kart limiti ne kadar?

Bu doğrultuda ücretsiz para çekme limitinin 3 bin liradan 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı. PTT'nin konuya ilişkin açıklaması ie şu şekilde oldu; "Bu kapsamda PTT ATM'lerimizden günlük ücretsiz para çekme limitini tarihi itibarıyla 3 bin liradan 5 bin liraya çıkardık.

PTT kredi kartı kimlere verilir?

18 yaşını geçmiş ve 80 yaşının altında olan tüm emekli ve PTT personelleri PTT ihtiyaç kredisi çekebilmektedir. Emeklilerin emekli maaşlarını PTT üzerinden alıyor olmaları gerekmektedir. PTT ile kredi çekecekler için, anlaşmalı olan bankaların tespit edilmesi gerekmektedir.

PTT kart her yerde geçer mi?

Kartlar tüm ATM'lerde, POS'larda ve e-ticarette geçerli olacak. Türkiye Kart'a platform üyelerinin kanallarından (ATM, şube vb.) para yatırılabilecek.

PTT kart ile hangi işlemler yapılır?

PTT KART İLE YAPILACAK İŞLEMLER PTT Bankomatları üzerinden gerekli tüm işlemler gerçekleştirilebilir. Pttmatik cihazları kullanılarak, doğal gaz, elektrik, su, internet ve GSM operatörlerinin fatura ödemeleri yapılmaktadır. HGS bakiye yüklemesi yapılabilir. Posta çeki bakiye sorgulaması yapılabilir.

PTT hesap numarası nerede yazar?

Yeni nesil PTT kartlarının çoğunun üzerinde hesap numarası da yazmaktadır. Bu 8 haneli bir numara olup, hemen PTT kart numarasının altında daha küçük puntolarla yazılmıştır. Bu kartınızın bağlı olduğu PTT hesabınızın numarasıdır. Hesap numaranızı buradan bulabilirsiniz.

Yaşlılık maaşı hangi bankalardan çekilir?

PTT şubelerine, PTT veya herhangi bankaların ATM'lerine gidilerek maaş sahibinin PTT'den aldığı PTT Sosyal Kartı ile yaşlılık maaşı çekimi gerçekleştirilir.

65 yaş aylığı nereden çekilir?

Vatandaşlar öncelikle Valilik veya Kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden BAŞVURU EVRAKLARI alınır. İl veya ilçe idare kurulu tarafından verilen muhtaçlık kararı belgeleri alınır. Alınan belgeler SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) - Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü'ne teslim edilir.

PTT Bank kart aidatı var mı?

Pttkart projeleri kapsamında Esnaflara özel Esnaf Pttkart, Memursen üyelerine özel Motif kart, Üniversite öğrencileri ile idari ve akademik personellerine Kampüs Pttkart verilmektedir. Pttkartlar için herhangi bir ücret alınıyor mu? Pttkart'larda herhangi bir kart aidatı, işletim ücret vb. bulunmamaktadır.

PTT kartta limit var mı?

Bu doğrultuda ücretsiz para çekme limitinin 3 bin liradan 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı. PTT'nin konuya ilişkin açıklaması ie şu şekilde oldu; "Bu kapsamda PTT ATM'lerimizden günlük ücretsiz para çekme limitini tarihi itibarıyla 3 bin liradan 5 bin liraya çıkardık.

PTT ATM en fazla ne kadar para çekilir?

PTT ATM'lerden günlük ücretsiz para çekme limitini tarihi itibarıyla 3 bin TL'den 5 bin TL'ye çıkardı. Para çekme işlemleri, PTTKart ile tüm kamu ATM'lerinden de ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek.