Dardanel ton balığı hangi balıktan yapılır?

İçindekiler:

  1. Dardanel ton balığı hangi balıktan yapılır?
  2. Dardanel balıkları nereden gelir?
  3. Dardanel Ton buzdolabında saklanır mı?
  4. Dardaneli kim aldı?
  5. Orkinos hangi balığın büyüğü?

Dardanel ton balığı hangi balıktan yapılır?

Marketten aldığımız konserve ton balıkları, taze ton balıklarından ya da diğer ismiyle orkinos balığından yapılırlar. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan ton balığının birkaç çeşidi vardır. En yaygın olarak bilinen ton balığı türü ak orkinostur.

Dardanel balıkları nereden gelir?

Balığının Ailesi Dardanel; Atlantik ve Hint Okyanusu'nun derinliklerinden, sağlık dolu sofralara uzanan, başrollerinde Yellowfin ve Skipjack türlerinin yer aldığı, civasız bir lezzet hikayesi sunar. Yağlı ve buzlu soğuk okyanusların derinliklerinde doğup büyüyen Yellowfin ve Skipjack, tam bir Omega3 deposudur.

Dardanel Ton buzdolabında saklanır mı?

Dardanel Ton'u buzdolabında saklamaya gerek yoktur. Oda sıcaklığında TETT (Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi)'ne kadar saklanabilir. Açıldıktan sonra üzerini yağ ile kaplayarak ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında (4 derece) saklanması ve en fazla 2 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Dardaneli kim aldı?

Şirket, 1994 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. 1990'lardan itibaren ürün yelpazesi "Dardanel Ton" konserve ton balığı, diğer konserve yiyecekler ve hazır sandviçlere kadar genişledi. Dardanel Şirketi, 2021 yılında Yunanistan'ın deniz ürünleri şirketi G. Kallimanis'i 6.2 milyon euro'ya satın aldı.

Orkinos hangi balığın büyüğü?

Orkinos, Ton balığı olarak da bilinir, uskumrugiller (Scombridae) familyasından Thunnus, Euthynnus ve Katsuwonus cinslerini oluşturan boyu 4,3 metre, ağırlığı 800 kilograma ulaşabilen göçmen balık türlerine verilen ad.