No touch lazer mi Smile lazer mi?

İçindekiler:

  1. No touch lazer mi Smile lazer mi?
  2. Lazer göz ameliyatı kaç numaradan başlar?
  3. En iyi göz lazer yöntemi hangisi?
  4. LASEK mi daha iyi LASIK mi?
  5. Gözü lazerle çizdirmek zararlı mı?

No touch lazer mi Smile lazer mi?

Göze hiç dokunulmadan lazer yapılması, insan elinin hiç değmemesi birçok kişiyi bu yönteme yönlendirmektedir. Peki gerçek nedir? No-touch lazer kelimesi PRK, LASİK, SMILE gibi aslında bir bilimsel isimlendirme değildir. No-touch lazerin bilimsel adı 'Transepithelial PRK'dır.

Lazer göz ameliyatı kaç numaradan başlar?

Yöntem genellikle 20-45 yaş arasında uygulanıyor Lazerin sınırlı kaldığı; gözleri 12-14 numara miyop, 6 numara hipermetrop ya da 5 numara astigmat gibi refraksiyon kusuru olan kişilerin gözlükten kurtulması adına önemlidir. Bu tedavi, yaşı 20-45 arasında olan kişilere uygulanmaktadır.

En iyi göz lazer yöntemi hangisi?

· Intralase LASIK (iLASIK) lazer: Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.

LASEK mi daha iyi LASIK mi?

LASİK sırasında korneanın ön bölümünden Intralase ile (bıçaksız lazer) ince bir tabaka kaldırılır ve alt tarafa eksimer lazer uygulanarak kornea istenen şekle getirilerek numara düzeltilir. LASEK'te ise daha ince bir tabaka kaldırılır bu nedenle iyileşme daha yavaş olur. No touch ta ince tabaka lazerle kaldırılır.

Gözü lazerle çizdirmek zararlı mı?

Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.