Makinada devir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Makinada devir ne işe yarar?
  2. Çamaşırlar 60 derecede çeker mi?
  3. Renkli çamaşırlar kaç devirde yıkanır?
  4. Renkliler kac devir?

Makinada devir ne işe yarar?

Çamaşır makinelerinin devir yüksekliği, makinenin sıkma performansı için önemli. Örneğin; 1000 devirlik bir çamaşır makinesi, bir dakika içerisinde 1000 defa tambur dönüşü yaparak sıkma eylemi gerçekleştiriyor. Sıkma devrinin yüksekliği sayesinde iyice sıkılan çamaşırlar, hızlıca kuruyor.

Çamaşırlar 60 derecede çeker mi?

Ancak 60 derece, tüm beyazlar için standart bir derece değildir. Örneğin ipekli kumaşa sahip bir bluzu 60 derece gibi yüksek bir sıcaklıkta yıkamak, bluzun yıpranmasına neden olur. ... Sıcağa karşı daha dayanıklı olan pamuklu giysileri ise yüksek sıcaklıklarda yıkayabilirsiniz.

Renkli çamaşırlar kaç devirde yıkanır?

Eğer daha yüksek bir dereceye koyarsanız renkleri direk solar ve çok kısa sürede giysiler yıpranabilir. - Çamaşırları kaç devirde sıkmayı ayarlamaya geldi sıra. Renkli kıyafetleri en fazla 800 devirde sıkmaya ayarlamanız gerekiyor. Programı yarım ve daha fazla saatlik bir programa ayarlayabilirsiniz.

Renkliler kac devir?

Renkli kıyafetleri en fazla 800 devirde sıkmaya ayarlamanız gerekiyor. Programı yarım ve daha fazla saatlik bir programa ayarlayabilirsiniz.