Ticaret sicili nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Ticaret sicili nasıl sorgulanır?
  2. Ticaret Sicil Gazetesi nereden bulunur?
  3. Ticaret Sicil Gazetesi Sorgulama nedir?
  4. E imzali Ticaret Sicil Gazetesi nasıl alınır?

Ticaret sicili nasıl sorgulanır?

Ticaret sicil gazetesi için sorgulama yapmak istiyorsanız, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğinin internet sitesinden (www.tobb.org.tr) Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi bölümüne tıklanarak, Ücretsiz Gazete Sorgu kısmına girip rahatlıkla sorgulama yapabilirsiniz.

Ticaret Sicil Gazetesi nereden bulunur?

Türkiye Ticaret Sicil Gazetelerinin internet üzerinden görüntülenmesi için; www.tobb.org.tr sayfasına girilir, açılan pencerenin sağ tarafında yer alan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi başlığına tıklanarak, Ücretsiz Gazete Sorgu bölümünden üye olunması gerekmektedir.

Ticaret Sicil Gazetesi Sorgulama nedir?

Resmi gazeteler ile karıştırılmaması gereken Ticaret Sicili gazetesinde; kanunlar, mahkeme kararları, resmi ilanlar ve iflas memurlarının hazırladığı kararlar bulunur. Şirketlerdeki ortaklık, yetki, adres ve yönetici değişiklikleri gazete aracılığıyla duyurulur.

E imzali Ticaret Sicil Gazetesi nasıl alınır?

İTO üyeleri, Oda'ya kayıtlı olduklarını gösteren Faaliyet Belgesi ve yine firmanın güvenilirliğini ifade eden onaylı Ticaret Sicil Gazetesi Sureti'ni www.ito.org.tr adresinden elektronik imzalarını kullanarak temin edebilecekler.