Akvaryum tekniği ne?

İçindekiler:

  1. Akvaryum tekniği ne?
  2. Konuşma halkası tekniği nasıl uygulanır?
  3. Kart gösterme tekniği nedir?
  4. Konuşma halkası tekniği ne demek?
  5. Münazara tekniği nedir?
  6. Kolegyum ne demek?
  7. Fikir taraması yöntemi nedir?
  8. Öğretim yöntemi nedir tanım?

Akvaryum tekniği ne?

Akvaryum tekniği, öğrencilerin birlikte çalışma ve tartışma becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır. Kalabalık sınıflarda uygulanması zor olan bu teknik bilişsel alanın analiz, sentez ve değerlendirme basamaklarına uygun kazanımların öğretilmesini sağlar.

Konuşma halkası tekniği nasıl uygulanır?

Görüş geliştirme tekniğinden farklı olarak oturarak yapılan bu teknikte öğrenciler sırayla konuşurlar. Yuvarlak bir cisim seçilerek elinde yuvarlak cismi tutanların konuşması istenir. Diğer öğrencilerin konuşmasına, tartışmasına izin verilmez. Öğrencilerden yanıt vermemek isteyenlere saygı gösterilmelidir.

Kart gösterme tekniği nedir?

Öğrenilenleri gözden geçirme, değerlendirme yapma, karar verme gibi kazanımlara imkan vermek için renkli kartlara katılıyorum, katılmıyorum, kararsızım şeklinde anlamlar yükleyerek ileri sürülen bir bilgiyle ilgili ne düşünülüyorsa o düşünceye uygun kartı sıranın üzerine koyarak gerekçelerin açıklanması şeklinde ...

Konuşma halkası tekniği ne demek?

Konuşma halkası, öğrencilerin görüş farklılıklarını görmeye ve farklı görüşlere saygı göstermesine yarayan bir yöntemdir. Konuşma halkasının amacı; sınıf içinde güven ve saygı atmosferi oluşturmak, öğrenciler arasında ilişkileri ve iletişimi geliştirmektir.

Münazara tekniği nedir?

Herhangi bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına Münazara denir. ... Münazara için genellikle üçer ya da dörder kişilik iki grup kurulmalıdır. Gruplardan birisi işlenecek konuya olumlu, diğeri ise olumsuz yönden savunmalıdır. Yani, bir grup "tez", diğer grup ise "antitez"i almalıdır.

Kolegyum ne demek?

Bazı kaynaklarda kolekyum, kolegyum veya kollegyum tekniği olarak isimlendirilir. Tekniğin Türkçe ismi ise uzman görüşüdür. Biri “soru soran”, diğeri “uzmanlardan ” oluşan ve uzman gruba konunun daha iyi aydınlanması için soru sorarak sürdürülen bir öğretim sürecidir.

Fikir taraması yöntemi nedir?

Öğretim etkinliklerinin devam ettiği süreçte derse ilgiyi artırma, öğrencilerin dersten sıkılmalarını önleme 4-9 kişilik gruplar halinde beyin fırtınası mantığına uygun olarak belli bir sorunun ele alınıp tartışıldığı süreçtir (http://www.egitimaku.edu.tr/metod02Jitm). ... Öğrencinin yaratıcı düşünmesi önemsenir.

Öğretim yöntemi nedir tanım?

Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur.