Göbek bağı saklanır mı?

İçindekiler:

  1. Göbek bağı saklanır mı?
  2. Kordon kanı saklama kaç para?
  3. Kök hücre ne kadar saklanır?
  4. Kök hücre neden saklanır?
  5. Kök hücre nerede saklanır?
  6. Kordon kanı nelere iyi gelir?

Göbek bağı saklanır mı?

Bebek doğduktan sonra göbek bağı ve plasentada kalan kandır. Önemli bir kök hücre kaynağı olan kordon kanı geçmişte doğumdan sonra kesilen göbek bağı ve plasentayla birlikte çöpe atılmaktaydı. Bugün kordon kanı ileride kullanılmak üzere toplanıp saklanabilmektedir.

Kordon kanı saklama kaç para?

Kordon kanı ve/veya dokusunun -196˚C sıcaklıkta saklanması için yılda bir kez: YILLIK SAKLAMA ÜCRETİ alınır....Fiyat Bilgisi.
BioArchive SistemKonvansiyonel Sistem
Kordon Kanı İşleme Bedeli* ( Doğumdan sonra bir kez)5.000 TL2.750 TL
Yıllık Saklama Ücreti820 TL730 TL
1 satır daha

Kök hücre ne kadar saklanır?

Sağlık Bakanlığı 2005 yılında yayınladığı “Kordon Kanı Yönetmeliği” inde otolog (kişiye özel) amaçlı kordon kanı saklama süresi 12 yıl olsa da -196 derecede sıvı azot ile saklandığında kaynaklar bilimsel olarak 25 yılın üzerinde bozulmadığını göstermiştir.

Kök hücre neden saklanır?

Kordon kanı bankacılığında olduğu gibi erişkin kök hücreleri de bazı özel durumlarda saklanması gereken hücrelerdir. Özellikle nükleer, kimyasal risk altında çalışan personelin kalıcı kemik iliği hasarı oluşma olasılıkları nedeniyle kök hücrelerinin saklanması özel bir gerekliliktir.

Kök hücre nerede saklanır?

Saklama uygunluğu onaylanan kök hücreler, uygun teknikle dondurulur ve azot tanklarına yerleştirilerek -196°C'de saklanır.

Kordon kanı nelere iyi gelir?

Kordon kanı kan oluşturucu kök hücreleri içerir ve bu; lösemi ve lenfoma gibi kan kanserli hastalara tedavide ve ayrıca orak hücre hastalığı ve Wiskott-Aldrich sendromu gibi kan ve bağışıklık sistemi bozukluklarının tedavisinde kullanılır.