Açık yara nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Açık yara nasıl tedavi edilir?
  2. Açık yara nasıl oluşur?
  3. Açık yara sabunla yıkanır mı?
  4. Yara sıcak suyla temizlenir mi?

Açık yara nasıl tedavi edilir?

Açık yara üzerine az miktarda hidrojen peroksit dökün. Bu uygulama yarayı temizler ve enfeksiyon kapmasını engeller. Hidrojen peroksit sürdüğünüzde yaraya dökülen alanın fokurdayacağını gözlemleyeceksiniz. Bu süreç durana kadar bekleyin ve az bir miktar tekrar uygulayın.

Açık yara nasıl oluşur?

Yara kısaca doku bütünlüğünün bozulması olarak tarif edilir. Yaralanmaya yol açan birçok faktör bulunur: batıcı, kesici, delici aletler fiziksel yolla yara oluşturur. Aşırı sıcak (yanık, haşlanma) veya aşırı soğuk (donuk) yara çeşitleri oluşmasına neden olabilir. Ultraviyole ışık veya radyasyon yaraya yol açabilir.

Açık yara sabunla yıkanır mı?

Yaraları oksijenli su ve tentürdiyotla temizlemeyin Düşme ya da kesme gibi nedenlerle oluşan yaralarda temiz su ve sabunla yıkayıp, temiz bir bezle örtmek genellikle yeterli olmaktadır. Önemli olan dışarıdan gelen mikropları yaradan uzaklaştırmaktır.

Yara sıcak suyla temizlenir mi?

Yarayı temizlemenin en etkili ve ucuz yolu musluk suyu ya da içme suyu kullanmak. Küçük kesikler, çizikler ya da sıyrıklar genelde önemsenmiyor. “Yaralar açık kalınca daha iyi iyileşir” kanısıyla yara bandı yapıştırılmıyor, kuru tutuluyor.