Fasulye fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Fasulye fiyatları ne kadar?
  2. 1 dekardan kaç kilo kuru fasulye alınır?
  3. Akkuş Fasulyesi nerede?
  4. Akkus seker fasulyesi nereye ait?
  5. Ispir fasulyesi ıslatılır mı?
  6. Ispir fasulyesi neden pahalı?

Fasulye fiyatları ne kadar?

  • Yayla Dermason Fasulye 1 Kg. 19,95 TL.
  • Migros İri Dermason Fasulye 1000 G. 20,50 TL.
  • Noba Kuru Fasulye 1 Kg. 20,50 TL.
  • Noba Şeker Fasulye 1 Kg. 27,90 TL.
  • Noba Dermason Fasulye 1 Kg. 27,95 TL.
  • M Life Maş Fasulyesi 500 G. 11,25 TL.
  • Yayla Gurme Maş Fasulye 500 G. 15,75 TL.
  • Noba Kırmızı Fasulye 1000 G. 33,25 TL.

1 dekardan kaç kilo kuru fasulye alınır?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

Akkuş Fasulyesi nerede?

Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yetişen ve Türk Patent Ensitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesine talep artınca organik üretime geçildi.Akkuş kuru fasulyesinin özelliği çabuk pişmesidir. Dağılmaması için özellikle düdüklü tencerede pişirilmesi önerilmemektedir.

Akkus seker fasulyesi nereye ait?

AKKUŞ ŞEKER FASÜLYE 1 Kg Gurme fasulye restoranların ve Karadeniz lokantalarının sırrı olan Akkuş Şeker Fasulyesi Karadeniz'in İncisi Ordu - Akkuş yöresine özel bir ürün çeşididir. "Bölgesel ürün olarak tescil edilen" "Akkuş Şeker Fasulyesi" tarımı Karadeniz'de çok sınırlı bir bölgede yapılmaktadır.

Ispir fasulyesi ıslatılır mı?

İspir kuru fasulyesini pişirmeden önce mutlaka suda bekletmek gerekiyor. ... İspir fasulyesinin pişme süresi diğer fasulyelere nazaran daha kısa olması nedeniyle içerisine karbonat ilave edilmemeli. Su eklenmesi gerektiğinde de kesinlikle soğuk su eklenmemeli.

Ispir fasulyesi neden pahalı?

İspir fasulyesi fiyat olarak diğer fasulye çeşitlerine göre pahalıdır. İspir fasulyesinin, makineler ile seri bir biçimde değil de el emeği ile toplanıyor olmasının da bunda payı büyüktür. Toplaması oldukça yoğun bir çaba gerektiren gerçek İspir fasulyeleri 35 TL'ye alıcı bulabilmektedir.