5258 sayılı aile hekimliği Kanunu Nedir?

İçindekiler:

  1. 5258 sayılı aile hekimliği Kanunu Nedir?
  2. Aile hekimliği Kanunu Nedir?
  3. Aile hekimliği Kanunu hangi yıl çıkarılmıştır?
  4. Aile hekimliği ödeme ve sözleşme Yönetmeliği 2021 ne değişti?
  5. Aile sağlığı Merkezi görevleri nelerdir?
  6. Aile hekimleri devlet memuru mu?
  7. Aile Hekimliği Pilot Uygulaması nerede başladı?
  8. Aile hekimliğinde neler yapılır?
  9. Sözleşmeli aile hekimleri 657 ye tabi mi?
  10. Aile hekimleri hangi statüde?
  11. Aile sağlığı Çalışanları kimlerdir?

5258 sayılı aile hekimliği Kanunu Nedir?

belirleyeceği illerde, birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, birey ihtiyaçları doğrultusunda koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilmesi, kişisel sağlık kayıtlarının tutulması ve bu hizmetlere eşit erişimin sağlanması amacıyla aile hekimliği hizmetlerinin yürütülebilmesini teminen görevlendirilecek ...

Aile hekimliği Kanunu Nedir?

Madde 2- Aile hekimi; kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak belli bir mekânda vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün ...

Aile hekimliği Kanunu hangi yıl çıkarılmıştır?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik 04 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 8 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Aile hekimliği ödeme ve sözleşme Yönetmeliği 2021 ne değişti?

Anayasa ve ülkemizin kabul ettiği evrensel yasal düzenlemeler hiçe sayılarak sağlık çalışanlarının ifade özgürlüğü ve görüş açıklama hakları, 30.06.2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ortadan kaldırılıyor.

Aile sağlığı Merkezi görevleri nelerdir?

Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir.

Aile hekimleri devlet memuru mu?

Kamuda doktor, hemşire, ebe ve sağlık memuru iken bulunduğu ilin . ... valisiyle yapılacak bir yıllık sözleşmeyle aile hekimliği sistemine geçmiş olanlar 657 Sayılı Kanun bakımından aylıksız izinli sayılmaktadır ve 657'den gelen hakları artık yoktur.

Aile Hekimliği Pilot Uygulaması nerede başladı?

2005 yılında Düzce ilinde pilot uygulama olarak başlatılmış; 2006 yılında yılı yılında yılı yılında 46 il olmak üzere hizmet ihtiyacına yönelik il değerlendirmeleri yapılarak 2010 yılı sonu itibari ile ülke genelinde aile hekimliği uygulamasına geçilmiştir.

Aile hekimliğinde neler yapılır?

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN GENİŞLETİLMİŞ OLARAK VERDİĞİ HİZMETLER;
  • Hasta muayenesi.
  • Anne Sütü Hakkında Bilgilendirme.
  • Hasta Sevk İşlemleri.
  • Tek Hekim Sağlık Raporu Verilmesi.
  • Enjeksiyon-Pansuman.
  • Çeşitli Laboratuar Tetkikleri.
  • Acil Sağlık Hizmetleri.
  • Gebe – Lohusa – Sağlam – Çocuk Takipleri.
Daha fazla öğe...

Sözleşmeli aile hekimleri 657 ye tabi mi?

"Kamuda doktor, hemşire, ebe ve sağlık memuru iken bulunduğu ilin valisiyle yapılacak bir yıllık sözleşmeyle aile hekimliği sistemine geçmiş olanlar 657 Sayılı Kanun bakımından aylıksız izinli sayılmaktadır ve 657'den gelen hakları artık yoktur.

Aile hekimleri hangi statüde?

Aile hekimi olarak görevlendirilen Sağlık Bakanlığı personelinin sosyal sigorta ve sağlık hakları aynı şekilde devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı'nda “kadrolu hekim” iken aile hekimi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Kanunun 4/c statüsünde, eski deyimle Emekli Sandığı sigortalısıdırlar.

Aile sağlığı Çalışanları kimlerdir?

Aile hekimi ile birlikte hizmet veren, sözleşmeli çalıştırılan veya Bakanlıkça görevlendirilen hemşire, ebe, sağlık memuruna denir.