Çocuğun nafakası neye göre belirlenir?

İçindekiler:

  1. Çocuğun nafakası neye göre belirlenir?
  2. Evlenince çocuğun nafakası kesilir mi?
  3. Erkek hangi hallerde iştirak nafaka ödemez?
  4. 18 yaşına giren çocuğun nafakası kesilir mi?

Çocuğun nafakası neye göre belirlenir?

İştirak nafakası miktarı, çocuğun ihtiyaçları ile anne ve babanın hayat koşulları ve ödeme güçleri dikkate alınarak belirlenir. Ayrıca çocuğun da bir gelirinin bulunduğu durumlarda, işbu gelir de nazara alınarak nafaka miktarı takdir ve tayin edilecektir.

Evlenince çocuğun nafakası kesilir mi?

Velayet hakkı sahibi eş ile nafaka yükümlüsü eşin, nafaka alacaklısı çocuğun erginliğinden önce tekrar evlenmesi halinde nafaka sona ermektedir. Nafakanın sona ermesi için resmi evlilik şart olup, fiili bir birliktelik yaşanması nafakanın sona ermesi açısından bir sebep teşkil etmemektedir.

Erkek hangi hallerde iştirak nafaka ödemez?

Erkek hangi hallerde nafaka ödemez sorusunun cevabı ile ilgili diğer ayrıntılar şunlardır; ... Boşanma esnasında kusurlu olan ve evlilik birlikteliğinin sona ermesine sebep olan taraf nafaka ve tazminat talep edemez. Nafaka talep eden eşin gelir ve malvarlığı, nafaka ödemesi istenen eşe göre fazla ise nafaka talep edemez.

18 yaşına giren çocuğun nafakası kesilir mi?

Yetilebilen maddi olanakla çocuğun bu giderleri karşılanma sorumluluğu anne baba üzerinde olur. Bu durumun oluşması için ise iştirak nafakası süresi dolmasından kaynaklı yeni yardım nafakası olarak başvuruda bulunulması gerekir. Çünkü 18 yaşını dolduran çocuğa verilen iştirak nafakası doğal süreç içerisinde kaldırılır.