Kına gecelerinde ne giyilir?

İçindekiler:

  1. Kına gecelerinde ne giyilir?
  2. Kına elbisesi ne renk olmalı?
  3. Kınayı yakan kişi ne söyler?
  4. Bindallı ne renk olmalı?
  5. Kına yakma töreni nasıl yapılır?
  6. Kına gecesinde abiye giyilir mi?
  7. Evde kınaya ne giyilir?

Kına gecelerinde ne giyilir?

Kına gecesinde ne giyilir konusunda az önce de bahsettiğimiz gibi genel olarak gelin adayları kına gecesi boyunca iki üç farklı kıyafet değiştirebiliyorlar. Geceye başlarken tercih edebileceğiniz elbise ise bir abiye olabilir.

Kına elbisesi ne renk olmalı?

Kına gecesinin rengi kırmızıdır. Kırmızı aşkı, sevgiyi ve aidiyeti temsil eden bir renk olduğundan dolayı bu duyguların ortaya çıkması için kına gecesinde tercih edilir. Kadınlar için oldukça duygusal olan kına gecesinin ağırlıklı rengi kırmızı olacağından dolayı tercihler bu yönde şekillenir.

Kınayı yakan kişi ne söyler?

Kına Gecesi Gelenekleri Bunun için kına yakılmadan önce gelinin etrafında dönen kızlar “Yüksek Yüksek Tepelere” ya da “Kınayı Getir Aney” gibi anne-baba temalı içli kına türküleri söyler. ... Kınayı yakan kişi “Gelin elini açmıyor” dediğinde kayınvalide kına hediyesi olarak gelinin avucuna bir altın koyar.

Bindallı ne renk olmalı?

Geleneksel olarak tercih edilen bindallı modelleri için ipek, kadife ve atlas kumaş tercih edilir. Kumaş rengi geleneksel yapıda kırmızı olsa da günümüzde mavi, yeşil, mor, altın sarısı, bordo gibi farklı renkler ve geleneksel modelleri değiştiren modern kesimler tercih edilebilir.

Kına yakma töreni nasıl yapılır?

Önce elinde kına tepsisiyle genç bir hanım, arkasından gelin, onun arkasından da ellerinde mumlar olan genç kızlar türkü söyleyerek boş sandalyenin etrafında dönerler. Daha sonra gelin sandalyeye oturur. Gelin oturduktan sonra acıklı ve içli kına türküleri söylenir. Amaç gelini ağlatmaktır.

Kına gecesinde abiye giyilir mi?

Modern kınalarda genellikle birden fazla elbise tercihi yapılabilir. Bu elbiseler kırmızı kına abiyeleri olabilir. Modern kınalar için birbirinden farklı renk ve modellerde kına abiyeleri mevcuttur. Konseptli bir kına tasarlandıysa gelin adayı da konsepte uygun giyinmelidir.

Evde kınaya ne giyilir?

Giyilen bindallı veya üç etek gibi geleneksel kına giysileri kişinin bedenine uygun olmalıdır. Giysilerde yer alan renkler uyumlu olmalıdır. Sade veya gösterişli kına gecesine uygun tarzlarda giysiler tercih edilmelidir. Kına giysisi terletme gibi olumsuzluklar yapmamalıdır.