Yevmün Nahr nedir?

İçindekiler:

  1. Yevmün Nahr nedir?
  2. Arapça nahr ne demek?
  3. Eyyamun Nahr ayları nedir?
  4. Eyyamun Nahr hangi ayda?
  5. Venhar hangi surede geciyor?
  6. Eyyamu Nahr hangi ayda?
  7. Ve eyyamı teşrik ne demek?

Yevmün Nahr nedir?

Zilhicce adı verilen ayın onuncu gününü bir başka ifade ile kurban bayramının birinci gününü kapsar. On birinci ve on ikinci olan günleri de kurban kesme günü olmasından dolayı tamamına birden eyyâm-ı nahr ismi verilmiştir. Yevmü'n nahr, İslam dininde kurban bayramının ilk gününü ifade eder.

Arapça nahr ne demek?

CEVAP: “Nahr”, boğaz çukuru demektir. “Venhar” kelimesi “elini boğazına götür” anlamına geldiği gibi “boğazla, kes” anlamına da gelir. ... Kevser Suresi'ndeki bu kelime “boğazla” anlamına gelebildiği gibi “elini boğazına götür” anlamına da gelir. Hz.

Eyyamun Nahr ayları nedir?

Ayrıca dört gün olan kurban bayramının ilk üç gününde kurban kesilebildiği için bu günlere “eyyâmü'n-nahr” adı da verilir. Bayramın birinci gününden sonraki üç güne teşrîk denmesi yaygın olmakla birlikte arefe ve nahr günlerini ilâve etmek suretiyle bunun sayısını beş güne çıkaranlar da vardır.

Eyyamun Nahr hangi ayda?

yevm-i nahr Zilhicce ayının onuncu yâni kurban bayramının birinci günü. On birinci ve on ikinci günleri de kurban kesme günü olduğundan hepsine birden eyyâm-ı nahr denildi.

Venhar hangi surede geciyor?

(Velev ki Kevser Suresi'nde geçen ''venhar'' kelimesi ''kurban kes'' anlamına gelse bile bu Sure Hz. Peygamber için inmiştir.)

Eyyamu Nahr hangi ayda?

Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir.

Ve eyyamı teşrik ne demek?

Teşrik” Arap dilinde etleri doğrayıp kurutmak demektir. Vaktiyle bayramın birinci günü Mina'da kesilen kurbanların etleri, bayramın 2., 3. ve 4. günlerinde güneşte kurumaya bırakılırdı. Bu sebeple bu üç güne et kurutma günleri anlamında “eyyam-ı teşrik / teşrik günleri” denilmiştir.