KPSS Önlisans hangi derslerden sorumlu?

İçindekiler:

  1. KPSS Önlisans hangi derslerden sorumlu?
  2. On lisans KPSS hangi dersler var?
  3. KPSS ön lisans düzeyi nedir?
  4. 2 yıllık okuyanlar hangi KPSS'ye girer?
  5. Önlisans KPSS ile ne olunur?

KPSS Önlisans hangi derslerden sorumlu?

2020 KPSS Önlisans ÖSYM tarafında yapılacak sınavda; Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık derslerin den çıkacaktır. olmak üzere 2020 KPSS Önlisans sınavında toplamda; 60 Genel Yetenek (Türkçe ve Matematik) 60 Genel Kültür (Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık) olmak üzere 120 soru yer alacaktır.

On lisans KPSS hangi dersler var?

Bu dersler; tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgilerdir.

KPSS ön lisans düzeyi nedir?

KPSS önlisans oturumu, üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan adayların kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara atanmalarını sağlayacak puanları elde etmelerini sağlayan sınav türüdür.

2 yıllık okuyanlar hangi KPSS'ye girer?

Önlsans Kpss sınavı 2 (iki) yılda bir yapıldığından dolayı iki yıllık üniversite okuyanlar (önlisans) öğrenciler mezun olmadan da sınava girebilmektedir. Atama puanlarını aldıkları takdirde mezuniyetinden sonra bu öğrenciler atanabilmektedir.

Önlisans KPSS ile ne olunur?

Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.