Finiş ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Finiş ne demek TDK?
  2. Finish nasıl yazılıyor?
  3. Tekstilde finish ne demek?
  4. Santra yapmak ne demek?
  5. Santra noktası ne demek?
  6. Top çizgiyi tamamen geçmeli mi?
  7. Top kale çizgisini ne kadar geçerse gol olur?
  8. Futbolda topun kale çizgisini geçmesine ne denir?
  9. Futbolda korner vuruşu ne demek?
  10. IFAB kuralları daha net daha anlaşılır hale getirmek için tarihinin en geniş kapsamlı kural değişikliği sürecine hangi sezon başlamıştır *?

Finiş ne demek TDK?

Finiş (i. ) i. (İng. finish ) spor. Bir yarışın sona erdiği yer, bitiş noktası. ѻ Finişe kalkmak: Koşularda varış yerine yaklaşırken hızını arttırmak.

Finish nasıl yazılıyor?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Finish şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bitiş şeklinde olmalıdır.

Tekstilde finish ne demek?

Tekstil ürünleri imalatının son basamağında uygulanan, kumaşa yumuşaklık, nemlenme dökülüm, vb. özellikleri verme amacına dönük işlem. Textile finishing.

Santra yapmak ne demek?

Futbolda oyunun başlatıldığı yere verilen ad, orta, merkez. ... Santra yapma: Futbolda oyunun başlangıcında ve gollerden sonra oyunu başlatmak için iki futbolcu arasında yapılan paslaşma. Santra yuvarlağı: Santra sahasını oluşturan daire.

Santra noktası ne demek?

Futbol sahasının ortasında bulunan, oyunun başlatıldığı nokta, santra.

Top çizgiyi tamamen geçmeli mi?

Tamamı çizgiyi geçmemiş olan A, B ve C topları hâlen oyundayken, çizginin tamamen dışına çıkan D topu oyun dışındadır.

Top kale çizgisini ne kadar geçerse gol olur?

Testler, top kale çizgisini 3.

Futbolda topun kale çizgisini geçmesine ne denir?

Korner (köşe vuruşu), topun tamamı, son olarak defans yapan takımın bir oyuncusuna veya kaleciye dokunduktan sonra, gol dışında havadan veya yerden kale çizgisini geçince verilir.

Futbolda korner vuruşu ne demek?

Köşe vuruşu veya korner vuruşu, futbolda topu oyuna sokma yöntemlerinden birisi. Topun tamamı, en son, savunma yapan takımın herhangi bir oyuncusuna dokunduktan sonra kale çizgisi dışına çıkmışsa karşı takım köşe vuruşu kazanmış olur. Köşe vuruşu, topun çıktığı noktaya en yakın köşeden kullanılır.

IFAB kuralları daha net daha anlaşılır hale getirmek için tarihinin en geniş kapsamlı kural değişikliği sürecine hangi sezon başlamıştır *?

IFAB, tarihinin en geniş ve kapsamlı Kural değişikliği sürecine 2016/17 Oyun Kuralları revizyonu ile başladı. Amaç, Kuralları daha net, daha erişilebilir hale getirmek ve modern oyunun ihtiyaçlarını her düzeyde yansıtabilmeyi sağla- maktır.