Kulak Burun Boğaz uzmanı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Kulak Burun Boğaz uzmanı ne iş yapar?
  2. KBB hangi ameliyatları yapar?
  3. KBB boğaza nasıl bakar?
  4. Kulak Burun Boğaz Bölümü Nedir?
  5. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Nelerdir?
  6. Kulak burun boğaz hastalıkları hangi bölüme girer?
  7. Kulak Burun Boğaz çocuğa bakar mı?
  8. Hangisi tıpta KBB nin açılımıdır?
  9. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Estetik yapabilir mi?

Kulak Burun Boğaz uzmanı ne iş yapar?

KBB bölümü hangi hastalıklara bakar? Kulak burun boğaz doktoru kulak ile ilgili rahatsızlıkların hem tıbbi hem cerrahi tedavi yöntemleri konusunda eğitimlidir. Bunlar duyma sorunları, kulak enfeksiyonu, denge sorunları, yüz veya kafa siniri ile ilgili bozukluklar, dış kulak ve iç kulak ile ilgili sorunları kapsar.

KBB hangi ameliyatları yapar?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü'nde; tanı ve ilaçlı tedavi süreçlerinin yanı sıra endoskopik ameliyatlar, burun estetiği, kulak zarı tamiri, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar başta olmak üzere pek çok cerrahi operasyon da yapılmaktadır.

KBB boğaza nasıl bakar?

Kulak-burun-boğaz muayenesi Gırtlak muayenesi hastanın dili dışarıya doğru çekilmek suretiyle ağız içine sokulan bir ayna yardımı ile yapılır. Öğürme refleksi fazla olan hastalarda gırtlağın görülebilmesi için hastaların boğazını uyuşturmak için bir ilaç sıkılır. Bu ilacın tadı acı olup yutulmasında bir sakınca yoktur.

Kulak Burun Boğaz Bölümü Nedir?

Kulak Burun Boğaz Bölümü (otorinolaringoloji) (KBB), tüm yaş gruplarında dış kulak, orta kulak, kulak zarı, burun, boğaz, ses teller, yemek borusunun (yutak) üst bölümü ve yüz sinirleriyle ilgili hastalıkların ve iç kulakla beyin arasında yer alan patolojilerin tanı ve tedavisiyle ilgilenen tıp alanıdır.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Nelerdir?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

  • İşitme kayıpları
  • Kulak enfeksiyonları
  • Denge bozuklukları ve baş dönmesi.
  • Çınlama.
  • Çınlama.
  • Burun allerjileri.
  • Koku alma bozuklukları
  • Koku alma bozuklukları

Kulak burun boğaz hastalıkları hangi bölüme girer?

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.

Kulak Burun Boğaz çocuğa bakar mı?

Özellikle sorunlu bir gebelik veya doğum ile dünyaya gelen bir çocukta KBB muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Küçük yaş grubunda en çok görülen KBB hastalıkları; üst solunum yolu yani nezle ve grip gibi hastalıklar ve boğaz iltihaplanmasına bağlı farenjit veya bademcik şişmesi ve orta kulak iltihabı hastalıklarıdır.

Hangisi tıpta KBB nin açılımıdır?

Kulak burun boğaz uzmanları diğer pek çok branştan farklı olarak hem tıbbi hem de cerrahi tanı ve tedavi yöntemlerini uygulamak üzere eğitim alırlar.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Estetik yapabilir mi?

KBB, estetik ameliyat yapamaz.