Kahve falı bakmak suç mu?

İçindekiler:

  1. Kahve falı bakmak suç mu?
  2. Falcılık yapmak suç mu?
  3. Kanunen büyü yapmak suç mu?
  4. Tarot falı yasak mı?

Kahve falı bakmak suç mu?

Maddesi' nin 2.fıkrasına atıfta bulunularak “Anılan hükümde, açıkça gelecekten haber vermeye yönelik hizmet ifası yasaklandığı gibi falcılık namının kullanılması da açıkça yasaklanmış ve cezai yaptırım öngörülmüştür.

Falcılık yapmak suç mu?

PARA ALMADAN DA CEZA VAR Ayrıca 1925 yılında kabul edilen 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Kanunu'na göre de; falcılık, büyücülük ve üfürükçülük, murada kavuşmak maksadıyla nüshacılık halinde 3 aydan az olmamak üzere hapis ve adli para cezasına hükmolunuyor.

Kanunen büyü yapmak suç mu?

Büyü yapmak TCK'ya göre suç. Hatta Yargıtay'ın 'te aldığı bir karara göre 2-7 yıl arasında hapis cezası bile var. Büyü yapmanın suç kapsamına alınmasının tarihi ise 1925 yılında çıkarılan 'Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanuna' kadar uzanıyor.

Tarot falı yasak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Suç oluşturur' görüşünün ardından kafe ve evlerde para karşılığı fal bakılmasına yasak geldi. Polis, maddi beklentiyle kahve, tarot, su gibi fallara bakan kişileri gözaltına alacak. Kafeler bu konuda hiçbir tanıtım yapamayacak. Kafe ve evlerdeki tarot ve kahve falına sıkı takip geliyor.