Basketbolda kaç numara top?

İçindekiler:

  1. Basketbolda kaç numara top?
  2. Basketbol topunun özellikleri nelerdir?
  3. Basketbolda Kadınlar kaç numara top kullanır?
  4. Basketbol Topu 7 numara ne demek?
  5. Orjinal basketbol topu nasıl anlaşılır?

Basketbolda kaç numara top?

Basketbol toplarında 5 numara, 6 numara ve 7 numara olarak imal edilmektedir. Sporcu Pazarı olarak gerek okullar, gerek spor kulüpleri gerekse sporcular için çeşitli boylarda basketbol topu satışı gerçekleştiriyoruz. Basketbol toplarında deri modellerin yanı sıra en çok kullanılan modeller kauçuk modellerdir.

Basketbol topunun özellikleri nelerdir?

Basketbol topları 3, 5, 6 ve 7 numaralı toplar olmak üzere dört gruba ayrılır. Uluslararası müsabakalarda erkek basketbolcuların kullandığı 7 numaralı basketbol topunun çevresi 75 - 76 cm, ağırlığı ise 567-624 gram olarak standardize edilmiştir.

Basketbolda Kadınlar kaç numara top kullanır?

Profesyonel kadın basketbol maçlarında profesyonel kadın sporcuların kullandıkları toplar ise 6 numaradır. Bu topların ağırlıkları 5 gr arasında değişir. Doğru kullanım için 180 cm'lik bir yükseklikten bırakıldıkları zaman topun 130 cm kadar yukarıya zıplaması gerekir.

Basketbol Topu 7 numara ne demek?

13 yaşından büyük erkeklerin kullanımı için tasarlanan 7 numara basketbol topu, erkek profesyonel basketbol topu olarak kabul edilir. FIBA tarafından belirlenen standartlara göre bu basketbol topunun ölçüleri 567-650 gr arasında ağırlığa ve 75-78 cm çevre genişliğine sahip olacak şekilde üretilmelidir.

Orjinal basketbol topu nasıl anlaşılır?

Standartlar FIBA tarafından belirlenmiştir. Belirlenen standartlara göre topun çevresi 75-78 cm genişliğinde olmalıdır. Ağırlığının ise 5 gram arasında bulunması gerekir. Topların 5 numaralı topta olduğu gibi 180 cm yükseklikten bırakıldığında 130 cm zıplamaları gerekmektedir.