GANO neye göre hesaplanır?

İçindekiler:

  1. GANO neye göre hesaplanır?
  2. Üniversite Harf Notları hangisi geçer?
  3. Vize geçme notu kaç?
  4. Üniversite cc kaç puan?
  5. Üniversite CC notu nedir?
  6. AÖF yaz okulunda ders geçme notu kaç?
  7. AÖF 2020 geçme notu kaç?
  8. Aöf 2 ortalama tutmazsa ne olur?
  9. AÖF sınıf tekrarı nasıl olur?
  10. CC ders notu ne demek?
  11. AÖF CC geçer mi?
  12. AÖF şartlı geçmek ne demek?

GANO neye göre hesaplanır?

Üniversite Gano Hesaplama Nasıl Yapılır ve Formül Nasıldır? Bu hesaplama, alınan dersin her kredisiyle o derse bağlı değerlendirmelerin sonucunda bir harf notu belirlenir. Bu belirlenmedeki katsayılar çarpıldıktan sonra bulunan değer toplanır ve derslerin kredi toplamına bölünür. Böylelikle gano, agno bulunmuş olur.

Üniversite Harf Notları hangisi geçer?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

Vize geçme notu kaç?

Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.

Üniversite cc kaç puan?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
CB75-792.

Üniversite CC notu nedir?

CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için, bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu başarı notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

AÖF yaz okulunda ders geçme notu kaç?

Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir. Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

AÖF 2020 geçme notu kaç?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde ders geçme notu 30'dur. 30'un altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 30'un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.

Aöf 2 ortalama tutmazsa ne olur?

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. ... Yani Genel not ortalamanız 2.

AÖF sınıf tekrarı nasıl olur?

Açıköğretim derslerini verip üst sınıfa geçmek için en az 2 dersten kalmış olmanız gerekir. 3 olursa sınıf tekrarı yaparsınız ve bu kalınan ders sayısını 2 ye düşürene kadar üst sınıfa geçemezsiniz.

CC ders notu ne demek?

En yüksek geçen harf notu AA iken en düşük geçen harf notu CB'dir. CC, DC ve DD notları ise koşullu geçer anlamındadır. 3-) Koşullu Geçer Nedir? Bir dersten koşullu olarak geçebilmeniz için o dönemin genel ortalamanızın 2.

AÖF CC geçer mi?

Bir dersten "AA, BA, BB, CB veya CC" harf notu alan öğrenci o dersten başarılı, "FF" harf notu alan öğrenci ise başarısız sayılır. Detaylı bilgi için mevzuatı inceleyebilirsiniz.

AÖF şartlı geçmek ne demek?

Açıköğretim koşullu ders geçme, adı üzerinde bir şarta bağlı olarak ders geçme demektir. Bu şart da yıl sonu Genel Not Ortalamanızın en az 2,0 ( CC ) olması demektir. AÖF sınavları sonucunda, CC, DC ve DD aldığınız dersleriniz varsa, bu ders ortalamalarınız 50'den az ancak 32'den yukarı demektir.