Laptop Klavyede End Tuşu nerede?

İçindekiler:

  1. Laptop Klavyede End Tuşu nerede?
  2. Laptop Page Up tuşu nasıl kullanılır?
  3. Scroll Lock ne işe yarar?
  4. Scroll nasıl kapatılır?
  5. Klavyedeki 3 ışık nasıl kapatılır?
  6. Numlock açık veya kapalı olduğunu nasıl anlarım?

Laptop Klavyede End Tuşu nerede?

End tuşu yukarıda söylediğimiz gibi Home tuşu ile birlikte alt alta bulunur. End tuşu ilk bakışta İmleci belgenin sonuna götürmek için kullanılan bir tuş gibi düşünülse de, aslında bulunduğunuz satırın sonuna ulaşmanızı sağlar. Benzerliklerinden dolayı Home tuşunun hemen yanına yerleştirilmiştir.

Laptop Page Up tuşu nasıl kullanılır?

Page Up tuşu önceki sayfaya, Page Down tuşu ise sonraki sayfaya geçmenizi sağlar. Tuşlardan birine sürekli basılı tutulduğunda metinde yukarı veya aşağı yönde, her seferinde yaklaşık bir sayfalık aralıklarla geçişler yapılır.

Scroll Lock ne işe yarar?

Kelime olarak “Kaydırma Kilidi” olan Scroll Lock aktif edildiğinde kaydırma tuşlarının yönlendir işlevini aktif hale getiriyordu. Yani Kaydırma Kilidi aktif hale getirildiğinde bilgisayar içinde sağa, sola, yukarı ve aşağıya gidiş yapılabiliyordu.

Scroll nasıl kapatılır?

Kaydırma Kilidini kapatmak için Erişim Kolaylığı ayarlarında daha gelişmiş ekran klavyesini etkinleştirin. Tam ekran klavyesi görüntülenir. Scroll Lock açıksa, ekran klavyesinin sağ tarafındaki “ScrLk” tuşu mavi renkte görüntülenir. Kaydırma Kilidini kapatmak için “ScrLk” tuşuna tıklayın.

Klavyedeki 3 ışık nasıl kapatılır?

Klavye ışığını kullanma 3 Page 10 ▲ Klavye ışığını kapatmak için klavye ışığı düğmesine klik sesi duyulana kadar yavaşça basın. Kısayol tuşları, fn tuşunun (1) ve esc tuşunun (2) veya işlev tuşlarından birinin (3) birleşimidir.

Numlock açık veya kapalı olduğunu nasıl anlarım?

Çözüm

  1. Görev çubuğundaki Windows simgesini seçin.
  2. Ayarlar'ı seçin (Dişli simgesi).
  3. Erişim Kolaylığı'nı seçin.
  4. Sol bölmeden Klavye'yi seçin.
  5. Geçiş Tuşlarını Kullanmaya Git.
  6. Caps Lock, Num Lock veya Scroll Lock seçeneğine bastığınız zaman Sesi Çal açık olarak ayarlayın.