Düşünce fikir ne demek?

İçindekiler:

  1. Düşünce fikir ne demek?
  2. Fikir kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Renklerin zıt anlamlısı olur mu?
  4. Fakir kelimesinin zıt anlamı nedir?
  5. Fakirin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Doğu batı eş anlamlı mıdır?
  7. Mıknatısın eş anlamı nedir?
  8. Savaşın eş anlamlısı var mı?

Düşünce fikir ne demek?

Düşünce ya da fikir, dünya modellerinin var oluşuna izin veren ve böylece etkin olarak onların amaçlarına, planlarına, sonlarına ve arzularına bağlı olan uğraştır. Kelimeler bilmeye, sezgiye, bilince, idealarına ve imgeleme içeren benzer kavramların ve süreçlerine başvurur.

Fikir kelimesinin zıt anlamı nedir?

Fikir kelimesi anlam olarak düşünce, anlayış manasındadır. Fikir kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Fikir kelimesinin olumsuzu fikirsiz kelimesi kullanılır.

Renklerin zıt anlamlısı olur mu?

Cevap: bazılarının vardır. ZIT RENKLERİN OLUŞUMU: Renk çemberinde bir esas rengin tam karşısındaki yardımcı renk o esas rengin zıt rengidir. Ya da başka türlü söylersek bir esas rengin zıt rengi o esas rengin dışında kalan iki esas rengin karışımı ile elde edilen 1. derece yardımcı renktir.

Fakir kelimesinin zıt anlamı nedir?

Fakir kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir. Zengin kelimesi fakir zıt anlamlısı olarak bilinir.

Fakirin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Doğu batı eş anlamlı mıdır?

Eski zamanlarda garp anlamına gelir. Doğu kelimesi ise batı zıt anlamlısı olan kelimedir. ... Batı kelimesinin zıt anlamlısı doğu kelimesidir.

Mıknatısın eş anlamı nedir?

Tüm anlamlılar: MIKNATIS Demiri ve daha başka bazı metalleri çeken demir oksit. Demiri çekme özelliği taşıyan veya sonradan bu özelliği kazanan her türlü madde.

Savaşın eş anlamlısı var mı?

Buna göre savaş kelimesinin yerine kullanılabilecek ve cümlede kullandığımız zaman anlam bütünlüğünü bozmayacak olan diğer savaş eş anlamlısı kelimeler ise; Cidal, Mücadele, Kavga, Uğraşma şeklinde sıralanabilir. Harp ve Cenk kelimelerini de günlük hayatta oldukça sık duymaktayız.